Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce a discutat seful MADR cu comisarul european pentru agricultura si cel pentru sanatate si siguranta alimentara

ce-a-discutat-seful-madr-cu-comisarul-european-pentru-agricultura-si-cel-pentru-sanatate-si-siguranta-alimentara

Intalnirile bilaterale au avut loc la inceputul acestei saptamani la Bruxelles, iar subiectele discutiilor au fost detaliate pe larg de ministrul Achim Irimescu in cadrul unei conferinte de presa.


In cadrul unei conferinţe de presa sustinute la jumatatea acestei saptamani, Achim Irimescu a prezentat concluziile in urma intalnirilor bilaterale avute la Bruxelles, in 18 ianuarie, cu Vytenis Andriukaitis, comisar european pentru Sanatate si Siguranta Alimentara şi cu Phil Hogan, comisar european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala.
 
Intalnirea cu comisarul Vytenis Andriukaitis a vizat ecarisajul si aspecte legate de pesta porcina africana si cea clasica. In ceea ce priveste ecarisajul, ministrul Achim Irimescu a declarat ca momentan a fost indepartata amenintarea infringement-ului, dar ca Romania va trebui sa puna la punct in urmatoarea perioada sistemul ecarisarii.
 
In acest sens, ministrul Agriculturii a informat asupra discutiilor purtate cu reprezentantii Ministerului Dezvoltarii Regionale şi Administraţiei Publice, solutia agreata fiind ca MDRAP, prin consiliile judetene si primarii, sa colecteze cadavrele de animale din gospodariile populatiei, iar Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale sa asigure finantarea.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cu privire la pesta porcina africana, ministrul Irimescu a asigurat ca Romania nu se confrunta cu aceasta maladie in acest moment, dar ca aceasta a fost descoperita in Belarus, Polonia si Ucraina, fapt care ridica gradul de monitorizare si alerta a autoritatilor.
 
Referitor la intalnirea cu comisarul pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Phil Hogan, ministrul Irimescu a mentionat ca principala tema de discutie a fost implementarea Politicii Agricole Comune, precum si crearea de conditii artificiale la accesarea fondurilor europene pentru agricultura şi dezvoltare rurala.
 
„Dupa cum stiti, anul trecut am dezangajat circa un miliard de euro pe PNDR 2007-2013, la care se adauga peste 600 de milioane de euro corectii financiare aplicate celor doua agentii de plati. Nu putem fi multumiti, chiar daca pe hartie figuram cu cea mai mare rata a absorbtiei – 88,4%. Multe dintre proiectele pe care noi sau auditorii europeni le-au incadrat la conditii artificiale, s-a dovedit ulterior ca nu au fost asa”, a declarat ministrul Irimescu.
 
De asemenea, a fost discutat si subiectul litigiilor pierdute in instanta de catre agentia de plati avand ca obiect proiectele beneficiarilor Programului National de Dezvoltare Rurala 2007-2013, proiecte care ar trebui sa fie finantate in continuare, insa pentru care nu s-a gasit inca o solutie. In prezent, un numar de aproximativ 29.000 de proiecte care aveau plati efectuate de cel putin 25%, au putut sa faca tranzitia pe noul PNDR 2014-2020.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016