Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce asteptari au fermierii de la noul guvern

ce-asteptari-au-fermierii-de-la-noul-guvern

Presedintele Federatiei Agrostar, Stefan Nicolae, a declarat ca guvernantii trebuie sa infeleaga fapul ca fermierii nu mai au timp sa astepte, indemandu-i pe cei de la conducere sa treaca la actiuni concrete in beneficiul acestora.


Zilele trecute, presedintele federatiei Agrostar, Stefan Nicolae, a afirmat ca spera ca actualul guvern sa inteleaga ca producatorul roman nu mai are timp sa astepte si ca trebuie sa renunte la consultari doar pentru a bifa astfel de actiuni.
 
„Am inghitit nu de putine ori aceste masuri care se reflecta la ora actuala in ceea ce se intampla pe piata. In toate sectoarele agricole, producatorul roman este cel mai napastuit. Tot ceea ce inseamna desfacere, tot ceea ce inseamna comercializarea produselor noastre, sistemul a inventat alti baieti destepti care castiga de nu stiu cate ori. Nu am reusit sa ne consolidam intr-o structura puternica si sa ripostam atunci cand drepturile si interesele noastre sunt lovite de aceste multinationale care au intrat si au creat monopolul si care au inventat intermediarii. Subventiile pe care noi le luam, din pacate, daca analizam cu atentie, aceste subventii nu capitalizeaza agricultorul din Romania, ci intermediarul si comerciantul indirect, pentru ca noi ne platim datoriile la banca, alte investitii. Nu de putine ori am asistat neputinciosi la tot felul de acte normative si de legi despre care la televizor se spune ca ele contin tot felul de forme de sprijin si bani care vin catre noi, dar in esenta, atunci cand sunt puse in aplicare, vedem ca de fapt banii merg in alta parte si legislatia are alte obiective”, a spus presedintele Agrostar.
 
El a subliniat ca, nu de putine ori, asa-zisele intalniri dintre Ministerul Agriculturii si asociatiile agricole sunt doar pentru bifarea unor actiuni, iar pentru producatori nu se intampla absolut nimic.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Lucrurile nu mai pot continua asa, pentru ca noi avem o datorie nu fata de noi, ci fata de copiii si familiile noastre ca lucrurile sa nu le mai lasam asa si singura noastra forma de manifestare este constituirea unor structuri puternice care sa aiba capacitatea sa isi sustina interesele, sa aiba capacitatea si expertiza sa negocieze in interesul dumneavoastra cand merge la Ministerul Agriculturii si nu in interesul lor sau al unor grupuri de interese si chiar sa iasa in strada cand e nevoie. Din acest motiv, am insistat ca pe langa asociatiile profesionale sa facem si niste sindicate foarte puternice”, a mai spus presedintele Agrostar.
 
El a mentionat ca producatorii romani isi pot apara interesele doar prin unitate.
 
„Daca partenerii nostri si noul Guvern va intelege — si sper sa inteleaga — ca de acum incolo tot ceea ce inseamna interes pentru micul producator si pentru agricultura in general trebuie construit impreuna cu noi si pentru noi, atunci va fi bine si vom fi niste parteneri adevarati. Daca actualul Guvern va continua sa persiste intr-o consultare, asa cum au facut si vechile guverne, atunci intre noi si dansii va fi un razboi. Noi nu mai avem timp sa asteptam. Sa asteptam sa ajungem unde? In sapa de lemn?”, a adaugat presedintele Agrostar.
 
Stefan Nicolae a mai afirmat ca hipermarketurile continua sa refuze fara motiv produsele romanesti si comercializeaza la rafturi produse din import. El a spus, in context, ca inclusiv marfa care vine de la cooperativa Federatiei Agrostar este refuzata. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.33 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016