Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce au discutat crescatorii de bovine cu membrii Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor

ce-au-discutat-crescatorii-de-bovine-cu-membrii-comisiei-de-agricultura-din-camera-deputatilor

Acestia au facut mai multe propuneri legislative, printre care si aceea referitoare la etichetarea produselor lactate.


 Crescatorii de bovine au participat la o dezbatere in Comisia pentru Agricultura a Camerei Deputatilor, context in care au facut o serie de propuneri legislative.Una dintre acestea este aceea ca a laptele si produsele din lapte sa poarte etichete pe care sa apara clar elemente privind continutul lor.
 
„Noi propunem o lege a etichetarii produselor din lapte, in care solicitam ca pe eticheta sa apara elemente foarte clare, iar pentru laptele produs şi colectat in Romania sa se puna eticheta de lapte romanesc, lucru ce ni se permite de legislatia europeana. Pentru celelalte produse, pe eticheta sa scrie tara de origine a laptelui, cantitatea de lapte proaspat, lapte crud, care exista in produsul respectiv, procentul de lapte reconstituit din lapte praf si procentul de altceva decat lapte”, a declarat presedintele Federatiei Crescatorilor de Bovine, Claudiu Franc.

Acesta  a adaugat ca pentru laptele romanesc ar trebui sa fie eliminate taxele de raft, pentru ca romanii vor sa consume lapte romanesc. Franc a mai spus, de asemenea, ca fermierii vand laptele la un pret foarte mic, ceea ce duce la falimentul unora dintre ei, iar acelasi lapte ajunge pe rafturile magazinelor la un prer mult mai mare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

„In aprilie 2014, pretul mediu de achizitie al laptelui era undeva la 1,27 lei, pretul la raft al acestui produs era 4,50 lei cu TVA de 24%, in aprilie - mai 2015 pretul la poarta fermei calculat de noi a ajuns la 80 de bani pe litru, iar pretul in raft este tot 4,50 lei cu TVA de 9%. Noi am spus atunci urmatorul lucru - oare nu castiga cineva prea mult si fermierii din Romania sunt obligati sa isi inchida afacerea? Pentru ca pana acum toate aceste efecte ale embargoului rusesc, ale pietei supraaglomerate, toate au venit numai in capul fermierului. In aprilie - mai a venit procesatorul la poarta fermei si a spus ca, daca mai vrem sa ne ia laptele, trebuie sa il dam cu 15% mai ieftin si nu inţelegem de ce. S-a ajuns ca vaca se vinde la ora actuala la sacrificare, pentru ca este o oferta catre abatoare foarte mare sa se lichideze efectivele ca nu mai au ce face cu ele si, in contextul pretului furajelor de anul acesta, s-a ajuns sa se vanda o vaca intre 5 şi 10 milioane de lei vechi, este un dezastru”, a adaugat Franc.
 
Vicepresedintele Comisiei pentru agricultura, Valeriu Steriu, a spus ca, in urma discutiilor purtate, vor putea fi identificate solutii pe care membrii comisiei sa le adopte in plan legislativ care sa vina in sprijinul fermierilor.
 
„Poate va fi nevoie de o subcomisie care sa pregateasca anumite masuri, vom cauta nu doar solutii de legislatie directa, ci si pe ce inseamna etichetare, o eticheta corecta cu o informatie completa. Avem situatii in care vindem laptele pe care scrie ca este romanesc si inauntru este lapte adus din import si pana la urma consumatorul este lipsit de informatii. As vrea sa vedem cum putem promova laptele si lactatele romanesti, unele magazine au inceput acest proces, dar putem gasi solutii mai bune”, a concluzionat Steriu.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016