Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce au discutat reprezentantii ProAgro si Romalimenta cu ministrul Finantelor

ce-au-discutat-reprezentantii-proagro-si-romalimenta-cu-ministrul-finantelor

Presedintii celor doua federatii au participat ieri la o intalnire cu ministrul Darius Valcov, dand curs invitatiei adresate de acesta.


Federatiile ProAgro si Romalimenta vor propune Ministerului Finantelor Publice reducerea cotei TVA la 9% si pentru lapte si produse din lapte, alaturi de carne, produse din carne si legume-fructe, propuneri incluse deja in proiectul de modificare a Codului Fiscal, dupa cum a declarat presedintele Federatiei Nationale Pro Agro, Alex Jurconi, la finalul consultarilor cu ministrul Finantelor, Darius Valcov.
 
„Noi o sa facem propunerea catre MFP astfel incat reducerea TVA sa se aplice pe tot lantul, de la furaje la produse ambalate, incepand cu sectorul carnii si al produselor din carne, lapte si produse din lapte si legume-fructe. Vom trimite propunerea noastra destul de nuantata de la furaje, animale si pasari vii, oua, carne, carne preparata, produse din carne, carne conservata, peste si produse din peste etc. Cred ca Ministerul Finantelor are toate datele si nu mai trebuie niciun studiu in aceasta privinta. Au tot ce le trebuie ca sa analizeze impactul, au dimensionat foarte corect cu cifre apropiate de ale noastre si pe care noi le faceam pseudo-empiric”, a mentionat Jurconi.
 Seful Pro Agro este optimist in privinta aplicarii TVA de 9% incepand cu luna octombrie, dupa incheierea acordului cu FMI, dar si in conditiile in care puterea politica se pastreaza.

„Din informatiile pe care le detinem pana in prezent, din octombrie se poate aplica TVA de 9%, bineinteles in conditiile in care puterea politica se pastreaza. Cat suntem sub acord cu FMI nu se va intampla nimic, adica pana in septembrie, dar din octombrie este posibil”, a adaugat presedintele Pro Agro.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
De asemenea, Jurconi a apreciat "modul american" in care MFP organizeaza consultarile publice pe tema propunerilor de modificare a Codului Fiscal, in care se va analiza fiecare capitol in parte, iar in jurul datei de 15 martie acestea vor fi trimise Parlamentului.
 
„Apreciez faptul ca MFP se organizeaza foarte american dupa ani de zile de opacitate, dupa 25 de ani in care ne-au chinuit. Incepand de saptamana viitoare, de luni, ei organizeaza consultari pe felii, capitolul 1, capitolul 2, TVA, cu ministrul in capul mesei, in stanga toti expertii si in dreapta patronatele si se ia articol cu articol, cu explicatii de ce a fost introdus sau de ce nu a fost introdus un anumit lucru. Suntem optimisti ca toate acestea vor pleca in Parlament in jurul datei de 15 martie. Cel mai important pentru noi este ca ei sa-i dea drumul in Parlament pentru ca daca nu apuca sa o faca atunci va fi o problema uriasa pentru ca o vom lua de la capat”, a mai spus Jurconi.
 
Potrivit proiectului de modificare a Codului Fiscal, cota standard de TVA va scadea de la 24% la 20% incepand cu 1 ianuarie 2016 si la 18% de la 1 ianuarie 2018. Pentru carne, legume, peste si fructe cota de TVA urmeaza sa fie redusa la 9%.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016