Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Zonal, se va produce fenomenul de descaltare a plantelor

zonal-se-va-produce-fenomenul-de-descaltare-a-plantelor

Fenomenele de îngheț / dezgheț prognozate pentru perioada următoare pot să cauzeze anul acesta, în unele regiuni, „descălţarea” plantelor. Fenomenul se manifestă astfel: stratul superior al solului se ridică, ceea ce provoacă ruperea radacinilor și dezgolirea nodului de infrățire.


Primăvara, când solul se dezgheaţă şi plantele prind viaţă, plantele din solul îngheţat nu pot obţine umiditatea şi substanţele nutritive în cantitatea corespunzătoare. Pagubele cresc pe mai departe datorită evaporării apei din sol, care usucă însămânţările. Așadar, fenomenul este periculos și aduce pagube importante mai ales în culturile cu grâu de toamnă.

Împotriva acestor efecte dăunătoare trebuie aplicată tăvălugirea, pentru a împinge rădăcinile înapoi în sol. Datorită vătămării tulpinilor, creşte dispoziţia plantelor la înfrăţire, şi creşte cantitatea frunzelor.

Tăvălugirea duce la creşterea recoltei, însă nu este uşor să alegem cea mai bună soluţie din rândul tăvălugilor aflaţi pe piaţă. În afara faptului că tăvălugul are un efect benefic asupra înfrăţirii, potrivit specialiștilor firmei Guttler, înainte de achiziţionarea unui nou utilaj trebuie să luăm în considerare şi alte aspecte, ca de exemplu capacitatea de fărâmiţare a bulgărilor de pământ, măsura în care închide suprafaţa solului, manevrarea uşoară şi întreţinerea simplă.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


De asemenea, fermierii trebuie să țină cont de existența unui strat de zăpadă care s-a menținut o perioadă lungă de timp, cu pojghiță de gheață la suprafață. În acest caz, se recomandă o trecere cu agregate cu grapa stelată.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016