Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce finantari pot accesa tinerii fermieri incepand de luna viitoare

ce-finantari-pot-accesa-tinerii-fermieri-incepandde-luna-viitoare

Producatorii agricoli cu varsta de pana la 40 de ani la momentul depunerii cererii de finantare sunt eligibili pentru a accesa pana la 50.000 de euro, suma integral nerambursabila.


Una dintre cele mai asteptate masuri de finantare prin PNDR, care va fi lansata luna viitoare, este cea referitoare la sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri.
 
Pentru aceasta masura sunt eligbili producatorii agricoli cu varsta de pana la 40 de ani la momentul depunerii cererii de finantare, iar acestia pot accesa pana la 50.000 de euro, suma integral nerambursabila.
 
Pentru Submasura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, MADR a anuntat recent ca va fi alocata suma de 170 de milioane de euro, iar proiectele pentru accesarea acestei masuri vor putea fi depuse incepand de luna viitoare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Aceasta masura are ca scop instalarea pentru prima data a tinerilor fermieri, ca sefi /manageri ai unei exploatatii agricole, precm si imbunatatirea managementului, cresterea competitivitatii sectorului agricol, precum si conformitatea cu cerintele de protectie a mediului, igiena si bunastarea animalelor si siguranta la locul de munca.
 
Totodata, se urmareste cresterea numarului de tineri fermieri care incep pentru prima data o activitate agricola ca sefi /manageri de exploatatie si incurajarea tinerilor si a familiilor din mediul rural de a se stabili in mediul rural, ceea ce va crea un efect pozitiv asupra economiei nationale in general.
 
Submasura va crea posibilitatea tinerilor fermieri rezidenti, cu domiciliul stabil in Romania cu un minim de cunostinte de baza, sa se instaleze ca sefi /manageri ai exploatatiei.
 
Solicitantii eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin aceasta submasura sunt tanarul fermier care se instaleaza ca unic sef al exploatatiei agricole si persoana juridica cu mai multi actionari, unde un tanar fermier se instaleaza si exercita un control efectiv pe termen lung in ceea ce priveste deciziile referitoare la gestionare, la beneficii si la riscurile financiare legate de exploatatie.
 
Sprijinul public nerambursabil se acorda pentru o perioada de maxim trei/cinci ani (perioada de cinci ani se aplica doar pentru sectorul pomicol) si este de:
- 50.000 de euro pentru exploatatiile intre 30.000 SO si 50.000 SO (S.O. – coef)
- 40.000 de euro pentru exploatatiile intre 12.000 SO si 29.999 SO si va fi acordat sub forma de prima in doua transe, astfel:
-75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finantare
-25% din cuantumul sprijinului in maximum trei ani de la primirea deciziei de finantare;
 
Exploatatia trebuie sa indeplineasca urmatoarele condiţii:
- Exploatatia are o dimensiune economica cuprinsa intre 12.000 – 50.000 SO;
- Exploatatia este inregistrata ca microintreprindere/ intreprindere mica;
- Exploatatia este inregistrata obligatoriu in Registrul Unic de Identificare – APIA, in Registrul agricol si/ sau in Registrul exploatatiilor – ANSVSA;
 
Exploatatia agricola trebuie sa fie inregistrata de solicitant, in nume propriu, conform formei de organizare pentru accesarea sprijinului, la Primarie in Registrul Agricol, la APIA in Registrul Unic de Identificare si la ANSVSA in Registrul Exploataţiilor – dupa caz, inainte de solicitarea sprijinului pentru instalarea tinerilor fermieri. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.21 din 14 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016