Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce masuri de finantare din cadrul PNDR au fost lansate marti

ce-masuri-de-finantare-din-cadrul-pndr-au-fost-lansate-marti

Sesiunea de depunere a proiectelor este deschisa solicitantilor de fonduri europene nerambursabile de pe intreg teritoriul national incepand din 28 martie.


Agentia pentru Finanţarea Investiiilor Rurale a lansat in perioada 28 martie - 30 iunie 2017, sesiunea de primire a proiectelor de investiţii aferente submasurilor din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020, prin care se acorda fonduri nerambursabile pentru proiecte de infrastructura de baza si de acces agricol si silvic, dar si pentru cele privind protejarea patrimoniului cultural.
 
Potrivit unui comunicat al institutiei, sesiunea de depunere a proiectelor este deschisa solicitantilor de fonduri europene nerambursabile de pe intreg teritoriul national incepand din 28 martie, ora 9:00, si are o alocare distincta pentru potentialii beneficiari care realizeaza proiecte in arealul ITI (Investitii Teritoriale Integrate) Delta Dunarii. 
 
In cadrul acestei sesiuni se vor putea depune solicitari de finantare a proiectelor de investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice (submasura 4.3), pentru crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica (submasura 7.2) si pentru protejarea patrimoniului cultural (submasura 7.6). 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Fondurile totale disponibile solicitantilor de finantare pentru aceste tipuri de investitii sunt de peste 647 milioane de euro, din care 68,7 milioane de euro sunt rezervate pentru finantarea investitiilor realizate in teritoriul ITI Delta Dunarii. 
 
AFIR subliniaza ca alocarea bugetara stabilita pentru sesiunea 2017 aferenta submasurii 4.3 - Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice este de 121.484.224 de euro, impartita astfel: pentru componenta de infrastructura agricola disponibilul alocat este 32.784.224 de euro si pentru componenta de infrastructura silvica alocarea este de 88,7 milioane de euro.
 
Pragul minim de depunere este de 20 de puncte pentru componenta de drumuri agricole si de 25 puncte pentru componenta de drumuri de acces silvic.  De asemenea, pentru sM 7.2 - Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica alocarea financiara aferenta sesiunii 2017 este de 356.139.770 euro, defalcata astfel: pentru infrastructura de apa/ apa uzata (142.455.908 euro, din care 42.736.772 euro pentru zona montana), pentru infrastructura rutiera de interes local, alocarea bugetara (178.069.885 euro, din care 53.420.966 euro pentru zona montana) si pentru infrastructura educationala si sociala (35.613.977 euro, din care 10.684.193 euro pentru zona montana). 
 
Pragul minim de depunere este de 20 de puncte pentru infrastructura rutiera si pentru cea educationala si sociala, iar pentru infrastructura de apa/ apa uzata este de 25 de puncte.  Totodata, alocarea financiara pentru aceasta sesiune de depunere aferenta sM 7.6 - Investitii asociate cu protejarea patrimoniului cultural este de 100.483.287 euro, din care 30.144.986 euro sunt alocate pentru investitiile realizate in zona montana. Pragul minim de depunere pentru aceasta submasura este de 20 puncte. 
 
In intervalul 28 martie - 30 iunie 2017 se desfasoara sesiunea de depunere a proiectelor de investitii prin submasurile 4.3, 7.2 şi 7.6 din cadrul PNDR 2020 aferente zonei ITI Delta Dunarii, care cuprinde teritoriul Rezervatiei Biosfera Delta Dunarii si localitaţi din judetele Tulcea si Constanta. 
 
Astfel, alocarea bugetara stabilita pentru submasura 4.3, componenta de infrastructura agricola - ITI Delta Dunarii este de 3 milioane de euro. Pragul minim de depunere privind scorul unui proiect este de 20 de puncte. Pentru componenta infrastructura de acces silvic - ITI Delta Dunarii alocarea este de 1,7 milioane euro. Pragul minim este de 25 de puncte. 
 
 In ceea ce priveste sM 7.2 din arealul ITI Delta Dunarii, alocarea financiara stabilita pentru sesiunea 2017 este de 55 milioane de euro, impartita astfel: 17 milioane de euro pentru infrastructura de apa/ apa uzata; 33 milioane de euro pentru infrastructura rutiera de interes local; 5 milioane de euro pentru infrastructura educationala si sociala.  Pentru sM 7.2 - ITI Delta Dunarii pragul minim de depunere este de 20 de puncte pentru infrastructura rutiera de interes local si pentru infrastructura educationala si sociala, iar pentru infrastructura de apa/apa uzata pragul minim este 25 de puncte. 
 
Alocarea bugetara stabilita pentru sM 7.6 din arealul ITI Delta Dunarii este de 9 milioane de euro, iar pragul minim de depunere este de 20 de puncte.  Cererile de finanţare se depun online pe pagina de internet a Agentiei, www.afir.info, pana in data de 30 iunie 2017, ora 16:00 sau pana la epuizarea fondurilor disponibile.
 
Pentru intocmirea documentaţiei necesare obtinerii finantarii, solicitantii de fonduri nerambursabile au la dispozitie Ghidul solicitantului care poate fi consultat gratuit pe site-ul Agenţiei, la sectiunea Investitii PNDR, in pagina dedicata fiecarei submasuri in parte.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016