Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noutati in ghidurile solicitantului, publicate de AFIR

noutati-in-ghidurile-solicitantului-publicate-de-afir

Ghidurile finale aduc simplificari ale conditiilor de accesare, preluand clarificarile cu privire la varsta tanarului fermier, facute ca urmare a modificarii PNDR.


Variantele finale ale Ghidurilor solicitantului pentru finantarea investitiilor agricole din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 au fost publicate pe pagina oficiala de internet a Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale.
 
„Elaborarea ghidurilor reprezinta o etapa importanta in ceea ce priveste construirea unei abordari noi a relatiei dintre Agentie si beneficiari, iar propunerile pe care le-am primit in cadrul consultarilor au avut un rol foarte important. Modificarile realizate au un singur scop: simplificarea accesarii fondurilor. Am eliminat documentele si conditiile care au devenit redundante, am redus dimensiunea economica minima a fermei mici pentru a permite cat mai multor fermieri sa obtina sprijin financiar, dar am si clarificat o serie de aspecte care au creat probleme in ghidurile anterioare. Acest tip de abordare va fi aplicat la sesiunile de proiecte pe care Agentia le va lansa de acum inainte”, a declarat directorul general al AFIR, Adrian-Ionut Chesnoiu. 
 
Potrivit unui comunicat al AFIR, ghidurile sunt valabile pentru sesiunea de primire a proiectelor din anul 2017 pentru investitii in exploatatii agricole (submasura 4.1, inclusiv pentru teritoriu ITI Delta Dunarii) si in exploatatii pomicole (submasura 4.1a, inclusiv pentru teritoriu ITI Delta Dunarii), pentru instalarea tinerilor fermieri (submasura 6.1) si pentru dezvoltarea fermelor mici (submasura 6.3, inclusiv pentru teritoriu ITI Delta Dunarii). 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Totodata, au fost publicate si Ghidurile finale pentru infiintarea grupurilor de producatori in sectorul agricol (submasura 9.1) si in sectorul pomicol (submasura 9.1a), conform comunicatului. 
 
Conform prevederilor Regulamentului de organizare si functionare a procesului de selectie, sesiunea de primire a proiectelor se va deschide dupa minimum sapte zile de la data publicarii versiunilor finale ale Ghidurilor solicitantului pe pagina de internet a AFIR, respectiv 25 aprilie, pentru Ghidurile aferente submasurilor mentionate. 
„Precizam ca pe pagina de internet www.afir.info - secţiunea Investitii PNDR - au fost publicate alaturi de versiunile finale ale Ghidurilor solicitantului si anexele aferente acestora, necesare pentru intocmirea unui proiect, inclusiv Cererile de Finanţare pe care beneficiarii le pot testa si pregati in vederea depunerii”, atrage atentia AFIR. 
 
Potrivit sursei citate, versiunile finale ale ghidurilor cuprind ultimele modificari legislative in domeniul dezvoltarii rurale. 
 
„Versiunile finale ale ghidurilor cuprind ultimele modificari legislative in domeniul dezvoltarii rurale. Astfel, in urma modificarii HG 226/ 2015 privind stabilirea cadrului general de implementare al PNDR, pentru investitiile care prevad constructii-montaj, proiectul tehnic de executie se avizeaza acum dupa semnarea contractului de finantare de catre AFIR. Pentru beneficiarii care au depus proiecte in sesiunile anterioare si care nu au prezentat proiectul tehnic la data prevazuta in Notificarea AFIR, a fost eliminata restrictia cu privire la depunerea unui nou proiect doar in cadrul sesiunii continue a anului urmator. La Solicitarea de acordare a scrisorii de garantie, conform noilor reglementari, este necesar avizul favorabil al AFIR doar asupra unei achizitii, fata de prevederea anterioara, care stipula ca este nevoie de avizul favorabil asupra procedurii de achiziţie prioritar majoritara”, conform AFIR. 
 
In plus, ghidurile finale aduc simplificari ale conditiilor de accesare, preluand clarificarile cu privire la varsta tanarului fermier, facute ca urmare a modificarii PNDR. Astfel, din punct de vedere al varstei, se incadreaza in definitia tanarului fermier sef de exploataţie, inclusiv tanarul fermier care aplica o cerere de finantare cu o zi inainte de cea de-a 41-a aniversare. 
 
O alta simplificarile priveste corelarea intre perioada de depunere a cererii unice pe suprafata la APIA si deschiderea sesiunii de primire de proiecte finantate prin PNDR. In practica, daca in sistemul electronic nu se pot vizualiza inregistrarile efectuate de solicitant in timpul campaniei de depunere a cererii unice de plata, fermierul poate face dovada acestor inregistrari printr-o adeverinta emisa de APIA. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016