Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce s-a discutat la intalnirea dintre seful MADR si premierul Ciolos

ce-s-a-discutat-la-intalnirea-dintre-seful-madr-si-premierul-ciolos

Joi dupa-amiaza, primul - ministru Dacian Ciolos a avut o intalnire de lucru cu ministrul Achim Irimescu şi echipa sa manageriala, in cadrul careia a fost discutat Planul de masuri sectoriale al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru perioada urmatoare.


In acest context, premierul Dacian Cioloş a amintit ca, inca de la instalarea Guvernului, a solicitat ministrilor realizarea unui program detaliat care sa contina prioritatile ministerelor. In cadrul declaratiilor, acesta a anuntat ca planul de masuri sectorial al Guvernului este finalizat intr-o mare masura, urmand a fi transmis Parlamentului si apoi dat publicitatii.
 
De asemenea, premierul Ciolos a afirmat ca a ales sa deschida seria intalnirilor cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, intrucat cunoaste foarte bine atat institutia, cat şi domeniul de activitate.
 
„Am invitat Ministerul Agriculturii sa gandeasca intr-un mod mai imaginativ aplicarea Programului National de Dezvoltare Rurala care, conform noii Politici Agricole Comune, da posibilitatea de a gandi si de a aplica mai multe masuri in pachet. Pachetele de masuri pot include concomitent, pentru mai multe categorii de beneficiari, si sustinerea pentru investitii, si pentru instalarea tinerilor fermieri, si partea de consultanta agricola, si sprijinul financiar pentru formele asociative, deci masuri care pot fi gandite in pachet pe anumite domenii, pe anumite sectoare sau categorii de beneficiari. Am trecut in revista si celelalte prioritati pe care si le-au propus, legate de irigatii, de cercetare, de organizarea activitatii de consultanta”, a declarat primul-ministru Dacian Cioloş.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

La randul sau, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, i-a mulţumit premierului pentru ca, pe langa trecerea in revista a prioritatilor, i-a oferit si sfaturi extrem de utile. Intre prioritatile stabilite, care in scurt timp vor fi afişate pe site-ul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, ministrul Irimescu a vorbit despre accelerarea absorbtiei fondurilor europene, reducerea birocratiei la implementarea Politicii Agricole Comune, continuarea proiectelor mari, cum ar fi cel de irigatii, ori restructurarea cercetarii.
 
Ministrul Agriculturii s-a referit si la faptul ca unul dintre obiectivele strategice vizeaza imbunatatirea eficientei producatorilor romani. „Gandim incurajarea formelor asociative prin revederea sistemului de impozitare, crearea de cooperative moderne care sa permita fermierilor nostri sa depaseasca socurile datorate volatilitatii preturilor, sa le atenuam acest soc prin participarea in cooperative care sa cuprinda atat partea de comercializare, cat si cea de procesare. Nu in ultimul rand, o alta prioritate este sectorul pomicol, care este gandit ca un subprogram in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala. Avand in vedere ca suntem net importatori de fructe, este necesar sa dezvoltam acest sector. Sa nu uitam ca in productia europeana de fructe se inregistreaza un deficit important si Romania poate, macar intr-o prima faza, sa isi asigure autoconsumul”, a adaugat ministrul Achim Irimescu.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016