Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce trebuie sa faca fermierii afectati de seceta, pentru a primi despagubiri

ce-trebuie-sa-faca-fermierii-afectati-de-seceta-pentru-a-primi-despagubiri

Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania, LAPAR, lanseaza un apel pentru toti fermierii ale caror culturi agricole au fost afectate de seceta.


Avand in vedere faptul ca, in cursul anului 2018, Romania a fost si este afectata de fenomene climaterice deosebite precum seceta in lunile aprilie, mai, iunie, august, septembrie, octombrie, noiembrie 2018, si inundatiile din lunile iunie si iulie 2018, pagubele insemnate inregistrate de producatorii agricoli care au infiintat culturile de toamna in perioada optima de insamantare, culturi care au fost afectate de fenomenul de seceta extrema, Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR) a emis un document prin care solicita despagubirea agricultorilor afectati de aceste fenomene.
 
In document se mai arata ca schemele de ajutoare pentru repararea pagubelor provocate de calamitati naturale sunt compatibile cu piata interna si se acorda daca sunt intrunite doua conditii: autoritatea nationala a recunoscut in mod oficial fenomenul meteorologic ca fiind o calamitate naturala si exista o legatura de cauzalitate directa intre calamitatea naturala si pagubele suferite de fermier, indiferent de forma sa de organizare, persoana fizica sau persoana juridica.
 
In aceste conditii, LAPAR solicita tuturor producatorilor agricoli sa se prezinte la sediul primariei si sa solicite in scris Primarului sa convoace, in regim de urgenta, comisia pentru constatarea si evaluarea pagubelor cauzate fiecarui producator agricol, de seceta inregistrata in toamna anului 2018, incepand cu luna septembrie pana-n prezent.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ulterior, producatorii agricoli vor depune procesul-verbal de constatare si evaluare a pagubelor la Directia pentru agricultura judeteana, care conform  Regulamentului cadru de organizare si functionare verifica  si  centralizeaza  documentatia  depusa  de  producatorii  agricoli  privind  suprafetele afectate de calamitati, inaintand-o MADR pentru luarea masurilor de despagubire.
 
Cererile depuse la Primarie si procesele verbale de constatare si evaluare a pagubelor vor fi centralizate de LAPAR cu sprijinul producatorilor agricoli si vor sta la baza demersurilor pe care Liga le va intreprinde pe langa autoritatile competente pentru gasirea metodelor celor mai eficiente pentru acoperirea pagubelor cauzate de calamitatile naturale.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016