Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cererile CNDP la bovine se vor depune in luna iulie

cererile-cndp-la-bovine-se-vor-depune-in-luna-iulie

Astazi a avut loc intalnirea dintre Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin si reprezentantii crescatorilor de bovine (FCBR), ai Holstein Ro si AGCTR, in vederea stabilirii formei finale a ordinului de ministru pentru acordarea platilor nationale directe complementare (CNDP) la bovine pentru anul in curs, 2013.


Conform presedintelui Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania (FCBR), Claudiu Franc, care va lua parte la discutii, se vor mai dezbate urmatoarele subiecte: cuantumul CNDP, modificari la legea pajistilor, sprijinul pentru motorina pe 2013 si diferenta pentru trimestrul III din 2012 si legea camerelor agricole si sprijinul pentru crescatorii de bovine pentru perioada 2014-2020.

In luna iulie a acestui an, se vor putea depune cererile pentru platile nationale directe complementare (CNDP) acordate sub forma de prima pe exploatatie crescatorilor de bovine, pentru 2013.
“Am stabilit termenul de infiintare a exploatatiilor noi la 30 iunie 2013, iar depunerea cererilor va fi facuta in perioada 1-30 iulie 2013. Perioada initiala, 15 mai - 30 iunie, am lasat-o pentru depunerea cererilor pentru vaca de lapte si de carne si bivolita din zona defavorizata, ca sa-i putem aduce si pe ei in plata in cursul anului 2013, pentru ca la acest sprijin sunt si controale pe teren” a sustinut presedintele FCBR.

Acesta mai declarat ca viza asociatiilor va fi pusa doar celor care mai cresc animale.
“Vom sustine mai departe obligativitatea introducerii pe cererile de plata a vizei asociatiilor functionale, cu activitate, cu bilant pe ultimul an de zile si cu reprezentativitate nationala.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Viza va certifica apartenenta la o structura functionala reprezentativa la nivel national si va fi pusa doar celor care mai au animale in curte. Cei care nu mai au bovine in curte nu mai au de ce lua subventie, ca ne mananca din banii nostri. Cu toata opozitia Uniunii Europene, este ultimul an de acordare a sprijinului, nu mai au ce ne face. Este un filtru ca sa ii eliminam de la plata pe toti cei care nu mai au bovine. Daca mai are o vaca si a avut in plata cinci, o sa ia plata pentru cinci. Dar daca nu mai are nici una, avea obligatia sa inchida exploatatia la veterinar in momentul in care a ramas fara animale, iar inchiderea exploatatiei inseamna scoaterea de la plata primei. Dar sunt care au vandut animalele la negru, nu le mai au, nu au inchis exploatatia si iau in continuare prima si atunci sunt in ilegalitate ei. Trebuie sa gasim o forma de a-i responsabiliza si de a nu lua din banii nostri. Noi avem in plata 1,6 milioane de bovine si in realitate sunt sub un million de capete” a mai relatat Claudiu Franc.





Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016