Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cererile pentru subventia pe suprafata 2013 se depun pana pe 15 mai

cererile-pentru-subventia-pe-suprafata-2013-se-depun-pana-pe-15-mai

Subventia pe suprafata 2013. Incepand din aceasta saptamana, fermierii pot sa depune cererile pentru acordarea subventiei pana pe data de 15 mai, fara penalizari. Pentru cererile de plata depuse incepand cu data de 15 mai, se vor aplica penalitati de 1% pentru fiecare zi lucratoare de intarziere.


Dupa data de 10 iunie 2013, cererea de sprijin nu mai este admisa la calculul platii pentru anul in curs. Pot beneficia de masurile de sprijin pe suprafata persoanele fizice si/sau juridice care exploateaza terenul agricol pentru care solicita plata, in calitate de proprietari, arendasi, concesionari, administratori in cadrul asociatiilor in participatiune etc.

Daca proprietarul a dat terenul in arenda, l-a concesionat sau l-a inchiriat, sprijinul financiar pe suprafata respectiva va fi acordat celui care lucreaza terenul. Precizam ca sunt eligibile la plata exploatatiile cu suprafata de cel putin un hectar, formate din parcele agricole cu suprafata de cel putin 0,3 hectare. in cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole sau al arbustilor fructiferi, suprafata minima a parcelei trebuie sa fie de cel putin 0,1 hectare. De asemenea, solicitantul trebuie sa respecte Bunele Conditii Agricole si de Mediu (GAEC) si Cerintele Legale in Materie de Gestionare (SMR) pe toata suprafata fermei. Masurile de sprijin pe suprafata sunt:

1. Schema de plata unica pe suprafata (SAPS);

2. Plati nationale directe complementare (PNDC):

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

-PNDC 1- culturi in teren arabil;
-PNDC 2- in pentru fibra;
-PNDC 3- canepa pentru fibra;
-PNDC 4- tutun;
-PNDC 5- hamei;
-PNDC 6- sfecla de zahar.

3. Schema de plata separata pentru zahar;

4. Schema de sprijin pentru orez din zonele defavorizate altele decat zona montana;

5. Plati compensatorii pentru masurile de dezvoltare rurala:
-Masura 211 - Plati compensatorii pentru zonele montane defavorizate;
-Masura 212 - Plati compensatorii pentru zonele specific si semnificativ defavorizate din punct de vedere natural.
-Masura 214 - Plati de Agro-mediu:

Pachetul 1 (P1) - Pajisti cu inalta valoare naturala;
Pachetul 2 (P2) - Practici agricole traditionale;
Pachetul 3 (P3) - Pajisti importante pentru pasari;
Pachetul 4 (P4) - Culturi verzi;
Pachetul 5 (P5) - Agricultura ecologica;
Pachetul 6 (P6) - Pajiști importante pentru fluturi;
Pachetul 7 (P7) - Terenuri arabile importante ca zone de hranire pentru gasca cu gat rosu.

Se pot combina pe parcela: P1 cu P2 sau P4 cu P5. Nu se pot combina pe parcela P4 cu P7. Un element important si in Campania 2013 este aplicatia IPA Online, prin intermediul careia fermierii deja inregistrati la APIA in campanile precedente, si care intentioneaza sa solicite sprijin pe suprafata in anul 2013, prin acces la internet, pot sa completeze electronic declaratia de suprafata, sa vizualizeze si, dupa caz, actualizeze propriile parcele - asa cum au fost digitizate in campania anterioara.

De asemenea, fermierii isi pot digitiza parcele noi prin identificarea pe ortofotoplanurile disponibile in baza de date (LPIS) a APIA. Schemele / masurile de sprijin pe suprafata sunt finantate din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) si din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016