Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

China, interesată de investiţii în agricultura românească


China vrea să-şi extindă relaţiile comerciale în Europa de Est, prin proiecte de mai multe miliarde de euro, incluzând investiţii în energia eoliană şi în agricultura din România, titrează Financial Times, consultat de Mediafax.
Mai multe companii chineze au discutat în această lună cu guvernul României, interesat în a atrage investiţii. Astfel, China Development Bank a promis sprijin substanţial pentru dezvoltarea energiei eoliene. Alte companii au în vedere investiţii în sectorul agricol şi de minerit.

“Chinezii sunt pe cale să treacă Dunărea, nu cu tancuri sau propagandă comunistă, ci cu o ofensivă de farmec şi bani. Avansul este motivat comercial, iar sprijinul economic s-ar putea dovedi o binecuvântare pentru economiile slabite din regiune”, notează Financial Times (FT).

Criza financiară a impulsionat diplomaţia chineză economică, iar Beijingul a folosit Expoziţia 2010 de la Shanghai pentru a promova extinderea relaţiilor cu noi parteneri europeni.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Guvernul elen a anunţat, luna aceasta, un acord de investiţii de mai multe miliarde de dolari prin care companii chineze vor construi terminale de containere şi aeroporturi. Investiţiile se vor îndrepta, de asemenea, spre şantiere navale.

Totodată, mai multe companii din China s-au angajat pentru stabilirea unei zone economice speciale în Sofia, iar guvernul local speră să atragă mai mult capital chinez pentru a acoperi diminuarea investiţiilor din Europa de Vest.

China devine o lumină călăuzitoare din punct de vedere economic pentru guvernele de la periferia Europei, potrivit publicaţiei.

China vede Europa de Est ca pe un cap de pod important. Ministerul de Comerţ a stabilit principii pentru noi centre de penetrare a pieţei locale prin care poate ocoli restricţiile comerciale ale Uniunii Europene (UE). Statele est-europene consideră binevenită şansa de a atrage China, în special pentru investiţii în distribuţie, construcţii, servicii publice, minerit şi agricultură, îndepărtând-o de Asia şi Africa.

Forţa comercială a Chinei poate crea oportunităţi importante pentru dezvoltarea Europei de Est. În aceste condiţii, Bruxellesul ar trebui să-şi evidenţieze politicile economice pentru a consolida influenţa în zonele periferice, în loc să încerce excluderea statului asiatic. Pe de altă parte, prezenţa în creştere a Chinei va face tot mai dificil pentru UE să atingă propriile obiective regionale. Cu cât va persista mai mult criza economică din Europa, cu atât mai disperată va deveni elita politică să caute afaceri în Est, subliniază FT.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016