Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cifra de afaceri a grupului Agricover a crescut anul trecut cu 19 la suta

cifra-de-afaceri-a-grupului-agricover-a-crescut-anul-trecut-cu-19-la-suta

In total, cifra de afaceri a grupului a depasit in 2013, 251 de milioane de euro, urmare a consolidarii parteneriatelor cu fermierii si procesatorii.


Faptul ca 2013 a fost un an agricol bun s-a reflectat si in cifra de afaceri a grupului Agricover, prima platforma de solutii integrate pentru agricultura din Romania. Dupa cum au comunicat recent reprezentantii grupului, cifra de afaceri a acrescut anul trecut cu 19 la suta, ajungand la un total de peste 251 de milioane de euro.
 
Fara indoiala, este vorba de o crestere semnificativa fata de anul precedent, Robert Arsene, director general al grupului spunand ca acest fapt se datoreaza in primul rand consolidarii parteneriatelor cu fermierii şi procesatorii. „Cresterea sanatoasa a grupului Agricover in 2013 a avut la baza consolidarea continua a parteneriatelor cu fermierii şi procesatorii. Rezultatele reflecta performanta modelului nostru de business puternic integrat, capabil sa surprinda profund nevoile fermierilor si sa ofere solutii adaptate si eficiente. Ne referim aici la solutiile integrate ce sustin pe mai multe planuri dezvoltarea fermelor, dublate de asigurarea unui management eficient al riscurilor”, a declarat acesta prin intermediul unui comunicat.
 
Tot in cursul anului trecut, grupul a implementat cel mai complex sistem informatic dezvoltat pentru o companie din domeniu, incluzand in fluxurile de business Cereale, Inputuri, Livestock, Siloz, cu toate activitaţile conexe - Credit Control, Logistica, Contabilitate, Trezorerie. Despre investitia care s-a ridicat la 1,8 milioane de euro, directorul general al grupului a declarat ca „este o platforma ce asigura eficientizarea activitatilor si a modului de lucru, sustinand excelenta noastra operationala de care avem nevoie pentru a gestiona rapid si eficient un business mult mai mare si mai complex. Acest sistem va deveni pentru noi un real instrument ce asigura servicii prompte clientilor. Investitiile anului 2013 au totalizat 1,8 milioane de euro directionati catre implementarea sistemului informatic, dar si catre optimizarea capacitatilor de depozitare pentru cereale”.
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

O alta divizie care a avut o evoluţie buna in 2013 este Agricover Credit IFN. Cresterea diviziei a fost generata de crearea unor produse inovatoare care raspund nevoilor fermierilor si sustin dezvoltarea acestora - ca de exemplu Creditul Instant, creditul pentru achizitia de teren agricol si creditul pentru utiliaje noi si second-hand. Anul trecut, divizia a acordat credite catre 1.300 de fermieri, totalizand 642 milioane de lei.
 
Divizia Agricover Livestock asigura valorificarea productiei a 90 de ferme de porci din cele 135 ferme independente existente in Romania – totalizand 160.000 de capete de porci in 2013. Din aprilie 2013 Agricover a inceput activitatea de achizitie si valorificare de lapte catre cei mai mari procesatori, ajungand pana la un nivel de 100.000 de litri lapte zilnic, totalizand 13 milioane de litri de lapte.
 
In acelasi timp, Agricover Cereale si-a concentrat strategia de business pe solutii de risc management eficiente si identificarea celor mai bune canale de valorificare a recoltelor fermierilor. Rezultatele pozitive vin si din colaborarea eficienta cu clientii Agricover Cereale, care beneficiaza permanent de consultanta in luarea celor mai bune decizii privind vanzarea recoltelor si acces constant la informatii din piata. In 2013, Agricover a tranzactionat peste 700.000 de tone de cereale si oleaginoase.
 
Reprezentantii grupului au planuri mari si pentru anul in curs, bazandu-se in mare masura si pe semnalele primite din partea fermierilor, in randul carora exista o preocupare constanta legata de eficientizarea activitatii in ferma si pentru maximizarea productivitatii. „Tot mai multi fermieri sunt preocupati de gasirea unor solutii de crestere a randamentului si profitabilitatii. Agricover a previzionat aceste tendinte si pune la dispozitie o intreaga platforma ce genereaza performanţa şi eficienta in afacerile fermierilor”, a mai precizat Robert Arsene cu privire la acest aspect.
 
Despre planurile grupului pentru 2014, acesta a mai declarat: „Maturizarea agriculturii si intelegerea mediului in care vom opera, traseaza de la sine obiectivul principal pentru anul 2014. Evolutiile in randul viziunii fermierilor impun continuarea dezvoltarii operationale a Agricover tocmai in ideea de a asigura servicii complete si de calitate clientilor, continuarea extinderii platformei si competentelor in zonele de dezvoltare necesare fermierilor. De aceea ne concentram pe consolidarea modelului de business care sa ofere clientilor solutii rapide si eficiente pentru cresterea performantei fermei, implementam sisteme informatice astfel incat, in timp, sa reusim minimizarea riscurilor tuturor partenerilor, eficienta si productivitate”.
 
Agricover este prima platforma de soluţii integrate pentru agricultura şi o veriga esenţiala in lantul valoric fermier - procesator - consumator. Grupul ofera o gama completa de servicii si solutii tehnologice, create pentru a raspunde nevoilor reale ale clientilor sai si pentru a creste performanta lor. Solutiile integrate oferite fermierilor includ semintele, ingrasamintele, motorina, produsele fitosanitare, consultanţa tehnica de specialitate, suportul financiar, asigurarea recoltei, serviciile logistice si de siloz, precum si sprijinul pentru valorificarea recoltelor.
 
Echipa Agricover, are peste 600 de angajati, sunt mereu aproape, in contact cu clientii, cu suport tehnic si expertiza, raspund rapid si gasesc solutii adaptate pentru a sustine productivitatea si competitivitatea lor. Grupul Agricover cuprinde Agricover Distributie, Agricover Cereale, Agricover Silozuri, Agricover Logistica, Agricover Credit, Agricover Livestock, Agricover Bulgaria, Covera.ro.
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016