Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cioloş: Vom prezenta propunerile de restructurare a PAC, în iunie


Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, a anunţat, luni, la Viena, că propunerile de reformă a Politicii Agricole Comune (PAC) vor fi prezentate de Comisia Europeană la jumătatea lunii iunie, anunță Agerpres.
'Comisia va prezenta propunerile sale de reformă şi perspectivele financiare ale PAC, la jumătatea lunii iunie, iar în al doilea semestru al anului vor fi înaintate forului legislativ european pentru dezbateri şi o decizie pe această problemă', a spus Cioloş, cu ocazia participării la Conferinţa de iarnă 2011 a Forumului Ecosocial, de la Viena.

Pe 18 noiembrie 2010, Comisia Europeană a prezentat comunicarea privind "Politica agricolă comună în perspectiva 2020 - cum răspundem provocărilor viitorului legate de alimentaţie, resurse naturale şi teritorii".

Aceasta prevede că scopul reformei este ca sectorul agricol european să devină mai dinamic, competitiv şi eficient în contribuţia sa la viziunea Strategiei Europa 2020 privind stimularea creşterii durabile, inteligente şi favorabile incluziunii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, arăta, la acea dată, că este important ca PAC să devină "mai ecologică, mai echitabilă, mai eficientă şi mai eficace".

În urma dezbaterii publice privind viitorul PAC s-au desprins 3 obiective principale pentru această politică: producţie alimentară fiabilă (asigurarea aprovizionării cu alimente sigure şi suficiente, în contextul creşterii continue a cererii la nivel mondial, al crizei economice şi al volatilităţii mult mai mari a pieţei); gestionarea durabilă a resurselor naturale şi politicile climatice (pentru că de multe ori, agricultorii trebuie să ţină seama mai mult de aspectele legate de mediu decât de cele economice, dar aceste costuri nu sunt compensate de piaţă); păstrarea echilibrului teritorial şi a diversităţii zonelor rurale (agricultura rămâne un motor economic şi social major în zonele rurale şi un element important pentru menţinerea unui spaţiu rural activ).

Ministrul austriac al agriculturii, care a participat la Forum, a profitat de prezenţa comisarului Dacian Cioloş la Viena şi i-a remis acestuia, în premieră, dosarul cu propunerile Austriei privind reforma PAC, precizând că acestea se referă, între altele, la evitatea paralelismelor în politica agricolă, uniformizarea dispoziţiilor, paşaportul pentru animale, plata potrivit potenţialului fermierilor.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016