Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Combaterea rozatoarelor - soarecele de camp (Microtus arvalis)


Este foarte asemanator cu soarecele de casa. Traieste in marii colonii in galerii sapate in pamant la 30-40 cm adancime. Galeriile comunica la exterior prin mai multe gauri. Soarecii au activitate atat ziua cat si noaptea pe toata durata anului. O femela naste pana la 8 pui, de 4-7 ori pe an.
Cand au populatii mari, soarecii de camp produc pagube mari in culturi atat la suprafata prin roaderea partilor aeriene ale plantelor cat si in sol prin distrugerea radacinii plantelor.

Atacul de toamna se manifesta imediat dupa rasarirea graului( sau altei culturi), plantele sunt roase avand aspect de pasunare. Atacul se poate continua si in iarna daca solul nu este acoperit cu zapada iar temperaturile sunt mai mari de 0 grade C, precum si la desprimavarare.

O alta perioada a atacului este între formarea bobului si recoltare. In lan se pot observa fire de grau cu spicul retezat de la baza. In lanurile atacate se evidentiaza cararile pe unde circula soarecii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

COMBATEREA ROZATOARELOR
Datorita particularitatilor bioecologice expuse, succesul in actiunile de prevenire si combatere a rozatoarelor este greu de obtinut, fiind conditionat de unii factori importanti.

- cunoasterea amanuntita a modului lor de viata si de hrana;
- pregatirea profesionala, instruirea si atestarea specialistilor deratizatori;
- spiritul de observatie, pasiunea si devotamentul celor antrenati in operatiuni de deratizare.

In ansamblul acestor actiuni, sunt de retinut:

Masuri de combatere chimica.
Acestea constau in utilizarea unor substante chimice, cu actiune de intoxicare rapida sau lenta, care trebuie sa intruneasca anumite calitati si sa prezinte garantia eficacitatii rodenticide, dupa cum urmeaza:

- sa fie toxice numai pentru rozatoare,
- sa fie absorbite repede si in totalitate in organismul rozatoarelor si sa se elimine cat mai greu, pentru ca moartea sa sa se produca lent, dupa cateva zile, ca sa nu creeze panica sau sa alarmeze pe ceilalti sobolani, care astfel sesizati, nu mai consuma substantele toxice sau parasesc terenul supus deratizarii; - sa fie usor de preparat si conditionat, ca pulbere pentru prafuirea galeriilor sau ca momeli alimentare.

Critox ( 30% sulf) ; un cartus funigen / galerie. Babolna Bio Ungaria
Instrucţiuni de folosire: Pentru combaterea rozătoarelor (ex.: şoarecilor de câmp) care sunt în galerii săpate în pământ.

Pentru fiecare galerie folosim un patron fumigen. Capătul patronului se aprinde, se amplasează rapid în galerie şi se astupă cu pământ astfel ca odată cu arderea conţinutului să se formeze gazul toxic.

Dintr-un patron fumigen se degajă o cantitate de gaz aproximativ 150-250 litri ce umple galeriile şi cauzează moartea rozătoarelor în 3-4 zile.

în urma acestei acţiuni galeriile rămase pot fi din nou folosite de rozătoare, acţiunea de distrugere a rozătoarelor poate fi repetată.

Alte produse pentru combaterea soarecilor de camp sunt:

Storm Pellets (flocoumafen 0,005%); 150-200 g momeli/statie. BASF
Storm Bait Block (locoumafen 0,005%) ; 150-200 g momeli/statie. BASF
Bromakol (bromadiolom 0,005%) 25-50 g momeli /statie. Kollant Italia

*Produsele recomandate pot fi utilizate conform instructiunilor producatorului.

icon.pdfDescarca numarul 28 al buletinului de consultanta editat de AgroAdvice SRL
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.25 din 8 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016