Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comerciantii, obligati sa isi informeze cumparatorii in legatura cu produsele de panificatie congelate

comerciantii-obligati-sa-isi-informeze-cumparatorii-in-legatura-cu-produsele-de-panificatie-congelate

Cei care nu vor respecta aceste prevederi risca amenzi cuprinse intre 1.000 si 10.000 de lei.


Joi a intrat in vigoare un ordin al Autoritati Nationale pentru Protectia Consumatorului, care prevede faptul ca operatorii economici care comercializeaza catre populatie paine, produse de panificatie si produse de patiserie obtinute din produse congelate, precum si unitatile care utilizeaza la prepararea meniurilor produse alimentare congelate, au obligatia de a informa consumatorii prin afisare la loc vizibil, lizibil, usor de inteles, intr-o forma care sa nu permita stergerea, dupa caz, pe un afis, pe eticheta, ambalaj de vanzare, in meniul oferit, ori altele asemenea, ce insotesc produsul, cu mentiunea „produs/din produs decongelat”.
 
Operatorii economici care nu vor respecta prevederile acestui Ordin vor fi sanctionati cu amenzi cuprinse intre 1.000 si 10.000 lei, sanctiunile putand include si suspendarea activitatii in cazul in care acestia se opun total afisarii acestor informatii.
 
In luna mai, presedintele Comisiei pentru agricultura din Camera Deputatilor, Nini Sapunaru, declara ca in Romania intra zilnic 25 de tiruri cu paine congelata din import, ceea ce inseamna o cantitate de 875.000 de tone pe an.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

In legatura cu acest ordin, Elena Tatomir, director general al Directiei Generale Politici Agricole si Industrie Alimentara din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a declarat ca ca producatorii romani de paine trebuie sa vina pe piata cu sortimente deosebite, pentru ca romanii sa nu mai cumpere produse de panificatie congelate, aduse din import.
 
„Am discutat acest subiect cu colegii din morarit si panificatie. Avem foarte multe supermarketuri si probabil piata doreste sa consume astfel de produse. Cei care lucreaza in acest sector ar trebui sa se concentreze ca aceste produse sa fie oferite de productia interna si sa nu mai vina din import. Mai ales ca avem productii foarte bune in domeniul cerealelor si industria de morarit si panificatie ar trebui sa se concentreze si sa-si puna intrebari legate de acest segment”, a declarat aceasta.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016