Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comisia Europeana aloca 21 de miliarde pentru agricultura romaneasca

comisia-europeana-aloca-21-de-miliarde-pentru-agricultura-romaneasca

Suma va fi acordata pe o perioada de sase ani prin Acordul de parteneirat cu Romania, semnat saptamana trecuta.


In cursul saptamanii trecute Comisia Europeana a adoptat Acordul de parteneriat cu Romania, in care este stabilita strategia de utilizare optima, in intreaga tara, a fondurilor structurale si de investitii europene.
 
Conform acestui document, Romaniei ii vor fi alocati in preioada 2014-2020, 10 miliarde de euro pentru plati directe in agricultura, 8 miliarde de euro pentru dezvoltare rurala si 168 de milioane de euro pentru sectorul pescuitului si afacerilor maritime.
 
Referindu-se la acest acord, Dacian Ciolos, comisarul pentru agricultura si dezvoltare rurala, a afirmatca  prin adoptarea acestui document „am realizat un pas important in crearea unui cadru strategic pentru utilizarea cu succes a tuturor fondurilor structurale si de investitii europene in Romania. Sper ca imbunatatirea coordonarii intre fonduri va fi reflectata intr-o crestere a eficientei si a sinergiei in implementarea programelor, intr-o rentabilitate mai mare a sumelor investite din fondurile UE si intr-un impact pozitiv tangibil pentru economia Romaniei si pentru cetatenii ei. Este important ca beneficiile cresterii economice si ale crearii de locuri de munca sa fie vizibile nu doar in orase, ci si in mediul rural, unde, in prezent, toate fondurile structurale si de investitii pot avea efecte mai mari prin intermediul unor instrumente imbunatatite. De asemenea, imi exprim satisfactia ca programul de dezvoltare rurala al Romaniei a fost deja transmis Comisiei si, in prezent, este in curs de examinare”.
 
Acesta a mai precizat ca va fi unul dintre cele mai mari programe de dezvoltare rurala din UE si, daca fondurile sunt utilizate in mod judicios, iar programul este bine implementat, acesta va oferi oportunitati agricultorilor si partilor interesate din mediul rural pentru a face fata provocarilor cu care se confrunta. Impreuna cu politica agricola comuna reformata, fondurile de dezvoltare rurala ofera numeroase instrumente pentru a dezvolta si a diversifica economia rurala din Romania, sporindu-i competitivitatea si imbunatatind, in acelasi timp, administrarea resurselor naturale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
La randul sau comisarul pentru afaceri maritime si pescuit, Maria Damanaki, a declarat in ca „Fondul european pentru pescuit si afaceri maritime are ca obiective realizarea de investitii si crearea de locuri de munca la nivelul comunitatilor locale. In Romania, fondul va sprijini proiecte vizand reducerea impactului pescuitului asupra ecosistemului marin. De asemenea, fondul va contribui la diversificarea produselor pescaresti si de acvacultura actuale. In spiritul noii politici comune in domeniul pescuitului, „Bruxelles-ul” nu va indica in amanunt modul in care ar trebui cheltuit fiecare cent; in schimb va lasa la latitudinea specialistilor din Romania, care isi cunosc cel mai bine meseria, industria si regiunile locale, alegerea modalitatilor de actiune in vederea asigurarii unui viitor sustenabil”.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016