Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Concluziile sefului MADR dupa reuniunea de lucru despre Politica Agricola Comuna

concluziile-sefului-madr-dupa-reuniunea-de-lucru-despre-politica-agricola-comuna

La invitatia ministrului Agriculturii, Sectorului Agroalimentar si Padurii din Republica Franceza, Stephane Le Foll, ministrul Achim Irimescu s-a deplasat la Paris intre 1 - 2 septembrie 2016, pentru a participa la reuniunea de lucru despre rolul Politicii Agricole Comune.


Intalnirea a fost structurata sub forma unei sesiuni plenare si a unei dezbateri pe trei grupe de lucru, pe urmatoarele teme: PAC in serviciul proiectului european comun in contextul globalizarii, aspecte la nivel european (din cadrul PAC) pentru o agricultura competitiva, durabila si flexibila si locul acestei politici in Europa. La eveniment au participat ministri ai Agriculturii din douazeci de tari membre ale Uniunii Europene.
 
In cadrul reuniunii, ministrul Achim Irimescu a vorbit despre principiile pe care PAC trebuie sa le aiba in vedere in cadrul unui proiect european comun, intre care - asigurarea securitatii alimentare in UE si la nivel mondial cantitativ si calitativ fara a periclita diversitatea produselor.
 
Totodata, se impune respectarea regulilor privind siguranta alimentelor, trasabilitatea, etichetarea - toate trebuie sa raspunda cerintelor consumatorilor fara a afecta competitivitatea sectorului agroalimentar cu precadere a fermierilor ori a IMM –urilor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Este foarte important sa invatam din experienta. Recentele evolutii – embargoul Rusiei, piata chineza, etc. – au avut efecte majore pentru o serie de produse importante ale agriculturii comunitare (fructe, legume, porc, lapte, etc.) pentru care au fost instituite masuri exceptionale. Si in anul 2009 agricultura UE a fost afectata de cresterea preturilor input-urilor, iar in Romania in plus accesul la credite a fost prohibitiv si costul acestora deosebit de ridicat. De aceea, ar trebui sa regandim mecanismele comunitare de sustinere fara a pune in pericol locul sau ponderea productiei UE, asa cum s-a intamplat in urma reformei sectorului zahar. Am devenit importatori si costul pierderilor locurilor de munca a fost considerabil”, a afirmat ministrul Achim Irimescu in cadrul interventiei sale.
 
In opinia ministrului, Uniunea Europeana trebuie sa isi mentina rolul de jucator important pe piata mondiala a produselor agroalimentare. In acelasi timp, este nevoie de identificarea de noi piete si facilitarea accesului catre acestea.
 
Acordurile cu tari terte pentru domeniul agricol, in general, trebuie sa ofere consumatorilor comunitari produse la standarde ridicate si dintr-o gama sau intr-o perioada in care acestea sunt deficitare in UE. Ministrul apreciaza ca un alt principiu care trebuie avut in vedere il constituie promovarea sistemelor de calitate - produse agroalimentare cu Denumire de Origine Protejata si Indicatie Geografica Protejata - in cadrul acordurilor si asigurarea unei protectii pe piete terte.
 
In ansamblul sau, Politica Agricola Comuna mai trebuie sa raspunda la schimbarile climatice fara a afecta locurile de munca din zonele rurale si competitivitatea operatorilor şi, pe viitor, PAC ar trebui sa beneficieze de o finantare corespunzatoare cel putin la nivelul actual astfel incat rolul ei in Europa si la nivel mondial sa se pastreze.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016