Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Conditii de eligibilitate pentru programul de sprijin destinat crescatorilor de porci Bazna si Mangalita

conditii-de-eligibilitate-pentru-programul-de-sprijin-destinat-crescatorilor-de-porci-bazna-si-mangalita

Potrivit acestui program de sprijin, crescatorii de porci din rasele Bazna si Mangalita, care isi desfasoara activitatea in sectorul productiei primare, vor primi cu titlu gratuit, un numar par de purcei, minim 2 si maxim 10, pentru crestere, ingrasare si livrare catre un procesator cu care au incheiat contract in acest sens.


Crescatorii de porci din rasele Bazna si Mangalita vor beneficia si anul acesta de de o schema de sprijin financiar pentru aplicarea programului de sustinere a acestora in vederea producerii carnii de porc, pentru cresterea, ingrasarea si livrarea porcilor din rasele Bazna sau Mangalita catre un procesator/alta persoana juridica, potrivit unei Hotarari adoptate in sedinta de miercuri a Guvernului.
 
La aceasta schema de ajutor de minimis participa, pe baze contractuale, furnizorii de purcei din rasele Bazna si/sau Mangalita, crescatorii de porci din rasele Bazna si/sau Mangalita si procesatorii/alte persoane juridice care defasoara activitati de prelucrare si conservare a carnii, activitati de comert cu ridicata al carnii si produselor din carne, activitati de comert cu amanuntul al carnii si al produselor din carne.
 
Potrivit acestui program de sprijin, crescatorii de porci din rasele Bazna si Mangalita, care isi desfasoara activitatea in sectorul productiei primare, vor primi cu titlu gratuit, un numar par de purcei, minim 2 si maxim 10, pentru crestere, ingrasare si livrare catre un procesator cu care au incheiat contract in acest sens.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Purceii pentru crestere si ingrasare sunt preluati de procesatori de la furnizorii de purcei din rasele Bazna si/sau Mangalita, in baza unui contract de livrare si transportati crescatorilor de porci.
 
Ajutorul de minimis reprezinta numarul de purcei primiti cu titlu gratuit din rasele Bazna si/sau Mangalita de beneficiari, iar valoarea acestuia se calculeaza solicitantului ajutorului, respectiv furnizorul de purcei, prin inmultirea numarului de purcei cu 250 lei/cap purcel.
 
Pentru a beneficia de acest program, crescatorii de porci trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele condiţii de eligibilitate:
a) sa deţina exploatatii inregistrate/autorizate sanitar veterinar;
b) sa incheie un contract cu un procesator sau cu alta persoana juridica;
c) sa primeasca cu titlu gratuit, un numar par de purcei, minim 2 si maxim 10, de la un procesator sau de la o alta persoana juridica, cu care are incheiat contract;
d) sa livreze minimum 50% din purceii primiti cu titlu gratuit, la procesatorul sau la alta persoana juridica, cu care a incheiat contract, la o greutate, in viu, de minim 130 kg/cap;
e) sa respecte structura ratiei furajere stabilita in contractul cu procesatorul sau cu o alta persoana juridica;
f) sa detina registrul individual al exploatatiei, completat si actualizat, in conformitate cu prevederile art.1 pct.16 din anexa la Ordinul ANSVSA nr. 40/2010 privind aprobarea Normei sanitare veterinare pentru implementarea procesului de identificare şi inregistrare a suinelor, ovinelor, caprinelor şi bovinelor, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
Furnizorii de porci solicitanti ai ajutorului de minimis, trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
a) sa detina scroafe si/sau scrofite, inscrise in registrul genealogic;
b) sa furnizeze purcei intarcati catre procesator sau alta persoana juridica, la greutate minima de 10 kg/cap, in baza unui contract de livrare;
c) purceii sa fie identificati potrivit legislatiei in vigoare.
 
Procesatorii si alte persoane juridice trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
  1. sa preia purceii de la furnizori, in baza unui contract de livrare si sa ii transporte catre beneficiari,
  2. sa incheie contract cu beneficiarii pentru cresterea si ingrasarea purceilor,
  3. sa preia de la beneficiari, in vederea abatorizarii si procesarii, cel putin 50% din efectivul de purcei destinat ingrasarii/beneficiar, la o greutate minima, in viu, de 130 kg/cap
  4. sa plateasca beneficiarului pretul stabilit prin contract.
 
In termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, furnizorii de purcei din rasele Bazna si/sau Mangalita, crescatorii de porci din rasele Bazna si/sau Mangalita si procesatorii/alte persoane juridice, pot solicita inscrierea in Program, in baza unei cereri, care se depune la directia agricola judeteana (DAJ), care ii inregistreaza in registrele unice corespunzatoare, precum si in registrul de evidenta al ajutorului de minimis.
 
Durata de aplicare a acestei scheme de ajutor de minimis este 2018-2020, iar valoarea totala a schemei de ajutor de minimis pentru anul 2018 este de 4,6 mil. lei, in limita sumelor aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale cu aceasta destinatie, de la bugetul de stat.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016