Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Conferinţă Mediafax Talks - soluţii şi măsuri prioritare în agricultură

La sfârşitul lunii septembrie, producători agricoli din jumătatea de vest a ţării, dar şi din alte judeţe, reprezentanţi ai autorităţilor din domeniul agricol şi investitori din acest sector au analizat principalele probleme ale agriculturii româneşti şi au propus măsuri de redresare a acesteia în cadrul primei conferinţe „Mediafax Talks about Romanian Agriculture” organizate la Timişoara.
Cu acest prilej, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a readus în discuţie problema terenurilor nelucrate şi consecinţele care decurg de aici. „Suntem singura ţară din Uniunea Europeană care nu ne valorificăm pământul. Aproape trei milioane de hectare rămân nefolosite.

Puterea energetică pe care o pierdem de pe această suprafaţă este de circa 187 terawatt pe oră”, susţine ministrul, care crede că terenurile abandonate ar putea fi exploatate şi din perspectiva energiei regenerabile. El a dat exemplul SUA, care alocă în prezent circa 30 la sută din producţia de porumb pentru energia regenerabilă.

Totodată, ministrul a mai spus că dacă ar putea, ar modifica legislaţia în domeniul importurilor de produse agricole şi alimentare. „Noi am greşit enorm când am am stabilit cadrul legal în domeniul importurilor. Am pierdut foarte mulţi bani, dar mai ales posibilitatea de a restructura acest domeniu. România are capacitate de producţie mai mare decât necesarul, atât la carne sau ouă, cât şi la produse agricole. Am putea exporta, nu să aducem de afară alimente”, a subliniat ministrul.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Avem nevoie de tineri în agricultură

Acordarea de stimulente tinerilor fermieri este una dintre priorităţile MADR, în condiţiile în care „avem aproape 1,2 milioane de hectare deţinute de fermieri care au peste 70 de ani”. Din păcate, aplicarea Măsurii 112 este mult întârziată, constată ministrul.

citeste mai mult in agroinfo
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016