Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Constantin: Trebuie sa ne pregatim cu totii de seceta in lunile iulie-august

constantin-trebuie-sa-ne-pregatim-cu-totii-de-seceta-in-lunile-iulie-august

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, ne-a instiintat ca trebuie sa ne pregatim pentru o posibila seceta in lunile iulie-august si ca trebuie sa utilizam sistemul de irigatii.


“Anul trecut am avut suprafete irigate de 120.000 de hectare, anul acesta pana in acest moment avem contracte de peste 400.000 de hectare, deci sunt premise bune, insa trag un semnal de alarma sa ne pregatim cu totii de seceta. Eu trag un semnal de alarma cu privire la posibila seceta pe care o vom avea in lunile iulie si august, ce va afecta din pacate cultura de porumb si floarea soarelui” a relatat Ministrul, dupa sedinta biroului politic al Partidului Conservator.

Pentru a putea infrunta seceta si a reduce din pierderi, ministrul e de parere ca trebuie sa utilizam sistemul de irigatie. “Pentru a avea pierderi cat mai mici trebuie sa utilizam sistemul de irigatie pe care-l avem, asa cum este el, venind cu facilitati pe care le creeaza Ministerul Agriculturii, masuri pe care le-am luat si pe care le vom aplica in perioada imediat urmatoare, ma refer la prima umplere, e o chestiune care nu s-a mai intamplat in Romania de foarte multi ani, dar luam aceasta masura cu anumite costuri, pentru ca e mult mai usor sa aloci acum o suma de, nu stiu, 3, 4, 5 milioane de euro decat sa oferi despagubiri cum am facut anul trecut de 45 de milioane de euro” a sustinut Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin.

Acesta a mai afirmat ca ministerul agriculturii a inceput demersurile din timp, cu scopul de a-i ajuta pe cei care vor sa irige, dar trebuie si agricultorii sa se implice. Constantin a mai declarat ca anul acesta nu vom avea productii maxime, dar cu toate acestea productia va fi mai mare decat cea de anul trecut.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h




Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016