Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Constantin – Discutii cu bancile pe tema creditarii si a dobanzilor pentru fermieri

constantin-discutii-cu-bancile-pe-tema-creditarii-si-a-dobanzilor-pentru-fermieri

Un alt subiect ce a fost abordat de Ministrul Agriculturii, sambata la masa rotunda de la Bistrita, la care discutiile s-au bazat pe ‚Agricultura, domeniu forestier, turism, mediu – sanse de dezvoltare economica pentru judetul Bistrita Nasaud’, a fost accesul fermierilor la creditele oferite de banci.


„Creditarea in agricultura e o problema. Ieri (n.r. vineri 21 iunie) premierul mi-a dat sarcina, ca sa spun asa, sa rezolvam problema creditarii, pentru ca se stie peste tot, pe de-o parte nu exista capacitate de cofinantare, nu exista garantii cu care sa se ia si creditele acelea cu dobanda ridicata, iar pe de alta parte nu exista bani pentru proiectele pe care le avem in derulare sa se faca cererile de plata”, a declarat Ministrul.
 
Acesta a vorbit despre ipoteza in care va fi desemnata o singura banca pentru administrarea fondurilor europene, fonduri care ajung la 1,3 miliarde de euro si care sunt in crestere, daca bancile nu vor avea oferte mai bune de creditare. Constantin a mai mentionat ca este in discutii cu bancile de un an de zile, in ceea ce priveste creditarea si dobanzile aferente.
„Eu i-am chemat pe toti si le-am spus sa venim cu criterii mai bune pentru agricultura, fiindca - au spus-o toti - afacerile sunt sigure in agricultura. An de an, prin APIA, trec cel putin 1,3 miliarde de euro fonduri europene, care vin si se duc catre fermieri, iar bancile care le deruleaza, si le deruleaza toate, ele isi opresc doar comisioanele acelea de derulare. Avand in vedere aceste lucruri, le-am solicitat sa vina cu dobanzi mai bune pentru acei fermieri care au conturile acolo. Exista o banca care a coborat imediat cu un punct procentual dobanda care se acorda. E un inceput, nu e mare lucru”, a clarificat Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
 
Daca aceste discutii nu vor solutiona problema, Ministrul afirma ca va fi desemnata o singura banca pentru administrarea fondurilor europene.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
„Vom continua discutiile si ne gandim si la o anumita solutie: daca nu vor veni cu conditii mai bune pentru agricultura, unde fondurile europene vor fi mai multe si in perioada urmatoare, vom face o licitatie si vom desemna o singura banca ce va administra toate aceste fonduri de 1,3 miliarde de euro in crestere, pana in 2020, la 2 miliarde de euro, an de an, astfel incat sa poata sa acorde conditii favorabile pentru fermieri pentru dezvoltare rurala. Luam in calcul si lucrul acesta, dar asta va insemna ca toti fermierii sa-si mute conturile la banca respectiva. Eu sper sa nu ajungem acolo, fiindca ar insemna o oarecare limitare. Nu am discutat inca nici cu BNR si sper sa avem banci care inteleg cat de importanta este partea de creditare in agricultura”, a adaugat Constantin.
 



 
Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016