Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Controale in piete la comerciantii de fructe si legume autohtone

controale-in-piete-la-comerciantii-de-fructe-si-legume-autohtone

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale verifica inca de la inceputul lunii martie modul de respectare a prevederilor legii pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol, in pietele agroalimentare en-detail si en-gros din Bucuresti, cat si din tara.


Avand in vedere cresterea volumului de legume si fructe proaspete, de provenienta autohtona, ce se vor comercializa in perioada urmatoare, se impun actiuni de control privind verificarea modului de respectare a legislatiei specifice din domeniul comercializarii legumelor si fructelor proaspete, in principal in pietele agroalimentare    en-detail si pietele en-gros.
 
Aceste actiuni au vizat pana in prezent un numar de 184 de piete agroalimentare din Bucuresti si din tara, dintr-un total de aproximativ 260 de piete agroalimentare existente la nivelul intregii tari.
 
Principalele obiective urmarite de inspectorii MADR sunt asigurarea in piete a spatiilor distincte de minim 40% pentru producatorii agricoli, marcate si semnalizate vizibil, etichetarea conforma cu legislatia in vigoare, astfel incat sa nu se creeze confuzii privind originea produselor si eliminarea fenomenelor de substituire a originii legumelor si fructelor provenite din import, prezentate ca fiind produse in Romania si existenta documentelor care sa ateste provenienta legumelor si fructelor supuse comercializarii dupa caz, file din carnetul de comercializare, facturi fiscale pentru produsele provenite din import sau comert intracomunitar, in cazul agentilor economici persoane juridice.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Actiunile inspectorilor MADR au avut intr-o prima etapa un caracter preventiv, tinand seama si de prevederile Legii prevenirii, dar in situatia cand au fost constatate abateri repetate de la prevederile legislative, au fost dispuse masuri ferme si termene de remediere.
 
 Impreuna cu administratiile pietelor agroalimentare, inspectorii MADR urmaresc respectarea regulilor de catre comercianti, astfel incat consumatorii sa poata distinge si  cumpara produsele romanesti.
 
In paralel cu verificarile din piete, pentru atestatele de producator care ridica suspiciuni in ceea ce priveste respectarea prevederilor legale, inspectorii Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale vor desfasura impreuna cu Directiile pentru Agricultura Judetene si a Municipiului Bucuresti, demersurile de verificare a acestora, atat la sediul primariilor emitente, cat si in teren, la producatorii agricoli.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016