Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cooperativele, temelia succesului agricultorilor francezi

Tags: editorial

Este de acum bine cunoscut sistemul de organizare al agriculturii franceze după care, trebuie să recunosc, tânjesc. L-aş dori şi în România, de fapt reclădit, dar după un concept european, modern în care adevăraţii proprietari să decidă asupra proprietăţii lor, scrie editorialistul I. Banu in ultima editie a revistei Lumea Satului.

În Franţa, ca de altfel în toate statele lumii unde agricultura este organizată în forme asociative, numite mai peste tot cooperative, membrii acestora se supun unor reguli stabilite de comun acord, dar ordonate de conducătorii acestor structuri.

Odată înscrişi în cooperativă, agricultorii sau crescătorii de animale au multe drepturi, dar şi o mulţime de obligaţii pe care, dacă nu le respectă, riscă să nu mai beneficieze de anumite facilităţi oferite de cooperativă, mergându-se până la excludere.

De pildă, cooperativa asigură diverse servicii, precum aprovizionarea cu input-uri, valorificarea producţiei şi a produşilor din zootehnie, apoi asistenţă veterinară, tehnologii specifice, material biologic vegetal şi animal de mare valoare etc. Iar pentru a se asigura o eficientă utilizare a diverselor forme de sprijin financiar şi material acordate de la bugetul naţional şi cel european, acestea sunt repartizate cu acordul conducerii cooperativei sau prin acestea.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Am enumerat doar o parte dintre aspectele privind modul de organizare şi funcţionare al unei cooperative franceze. Sigur, în alte state lucrurile sunt mai mult sau mai puţin riguroase. Oricum, doar astfel de forme asociative sau dovedit a fi eficiente şi de viitor.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016