Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Coruptie la nivel inalt in cadrul MADR

coruptie-la-nivel-inalt-in-cadrul-madr

Fostul secretar de stat din Ministerul Agriculturii Nagy Peter Tamas si secretarul general al institutiei, Virgil Gaman, au fost retinuti ieri seara, de procurorii anticorupţie, in dosarul mitei de 40.000 de euro din contracte fictive.


Fostul secretar de stat din Ministerul Agriculturii Nagy Peter Tamas si secretarul general al institutiei, Virgil Gaman, au fost retinuti ieri seara, de procurorii anticorupţie, in dosarul mitei de 40.000 de euro din contracte fictive.
 
Cei doi au primit aproape 177.000 de lei, prin intermediul unor firme, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Nagy şi Gaman sunt acuzati de luare de mita si instigare la uz de fals, la fals in inscrisuri sub semnatura privata si la spalare de bani, a precizat DNA.
 Alaturi de ei au fost retinuti Claudiu Vasilescu şi Haller Zoltan-Jozsef, administratori unor firme prin care Nagy si Gaman au primit mita. Vasilescu si Haller sunt urmariti penal pentru complicitate la luare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalare de bani.
 
Cei patru retinuti vor fi prezentati azi Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. In acest dosar este urmarit penal si europarlamentarul Constantin Rebega, care a primit, printr-un intermediar, 23.000 de lei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Directia Nationala Anticoruptie a precizat ca Rebega este urmarit penal pentru folosire a influentei ori a autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, instigare la spalare de bani, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la uz de fals.
 
Constantin Rebega, ales europarlamentar pe listele PC, este membru al comisiilor de agricultura si dezvoltare rurala, respectiv pescuit, din Parlamentul European.
Surse judiciare au declarat ca acesta s-a numarat printre cei trei destinatari ai mitei de 40.000 de euro din contracte fictive la organizarea targului Indagra.
 
Procurorii DNA au facut, joi, perchezitii la Ministerul Agriculturii şi la mai multe firme si persoane, fostul secretar de stat Nagy Peter Tamas şi secretarul general Virgil Gaman fiind dusi pentru audieri la sediul central al DNA.
 
Mita ar fi fost mascata prin contracte fictive de cel mult 15.000 de euro fiecare, pentru servicii precum productia de spoturi publicitare sau produse de protocol, conform unor documente ale anchetatorilor.
 
Targul Indagra a fost organizat la Romexpo in perioada 29 octombrie - 2 noiembrie 2014, cu Romexpo SA in calitatea de prestator si Ministerul Agriculturii, beneficiar.
 
Pentru acest eveniment, Romexpo si Ministerul Agriculturii au incheiat un contract a carui valoarea initiala a fost de 334.000 de euro fara TVA, echivalentul a 1.829.180 lei cu TVA inclusa, respectiv 414.160 de euro.
 
Procurorii anticoruptie sustin, dupa cum se precizeaza in aceleasi documente, ca Nagy şi Gaman s-au implicat in organizarea evenimentului şi au forţat reprezentanti ai Romexpo pentru a implica firme agreate de ei.
 
„Serviciile necesare ce urmau a fi efectuate de Romexpo sa fie prestate de anumite firme agreate de ei, aşa incat din suma totala de 334.000 euro, 40.000 euro sa fie platiti din banii din contract virati de Ministerul Agriculturii la Romexpo catre anumite firme desemnate de ei si sa fie gasita deci modalitatea pentru incheierea unor contracte dintre Romexpo si societatile comerciale agreate de cei doi, aşa incat sa existe aparenta intre contract si obiectul de activitate al firmelor respective, insa, in realitate, acele firme sa nu fie nevoite sa presteze efectiv acea activitate si, practic, acele firme dadeau cei 40.000 de euro celor doi”, se mai arata in documentele citate.
 
Anchetatorii care instrumenteaza dosarul mai spun ca suma de 40.000 de euro trebuia sa fie fragmentata sub forma mai multor contracte cu mai multe firme, cel putin trei, pentru ca fiecare plata sa nu depaseasca 15.000 euro.
 
Anchetatorii mai susţin ca facturile, contractele şi actele erau false, fiind intocmite doar pentru a masca mita. In realitate, firmele nu prestau activitati si nu obtineau banii, iar Romexpo nu beneficia de servicii de la acele firme, ci trebuia sa asigure evenimentul conform contractului cu Ministerul Agriculturii, dar nu pentru intreaga suma din contract, ci minus aproximativ 10% (40.000 de euro), cat ar fi fost mita.
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016