Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Covalact trece sub noul proprietar la dezvoltarea niselor pe piata de lactate


Covalact, unul dintre principalii producatori interni de lactate din Romania, vizeaza dublarea cifrei de afaceri la peste 45 milioane de euro pana in anul 2010, ca urmare a unei strategii de nisare a companiei sugerate de noul actionar majoritar, fondul de investitii american SigmaBleyzer Southeast European Fund IV, potrivit lui Ioan Balan, presedintele companiei.
“Dupa ce am fost preluati de fondul de investitii american Sygma Bleyzer, am intrat, alaturi de Primulact si Lactate Harghita, intr-un grup unde ne completam unii pe altii. Noi ne vom axa, in special, pe lactate proaspete si smantana, iar Primulact pe branzeturi. Estimam ca pana in 2010 sa ne dublam afacerile”, a declarat pentru Business Standard Ioan Balan.

Producatorul de lactate va investi considerabil anul viitor in promovarea si rebrandingul companiei, care intentioneaza sa devina unul dintre principalii jucatori din industria lactatelor proaspete, dominata, in prezent, de Danone, Tnuva, Friesland si Albalact. Totodata, Covalact va intra, de anul viitor, si pe piata deserturilor lactate, a anticipat Balan. Chiar daca estimarile sunt foarte mari pentru urmatorii doi ani, in acest an, Covalact nu isi va atinge estimarile financiare care vizau o cifra de afaceri de 26 milioane de euro, in crestere cu peste 20% fata de anul trecut, ca urmare a micsorarii productiei de unt si lapte praf, afirma Balan.

“Anul trecut, am obtinut aproape 21 mil. euro, iar pentru acest an vizam o cifra de afaceri de 23 mil. euro. Ne-am revizuit estimarile financiare, deoarece am micsorat productia de lapte praf si unt, care nu mai sunt profitabile din cauza produselor importate, care sunt mult mai ieftine decat cele romanesti.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Anul trecut, laptele praf reprezenta 30% din afacerile Covalact, iar in prezent a scazut la o pondere de 20%”, afirma Ioan Balan. Acesta a completat ca vanzarile au fost compensate prin cresterea capacitatii de lactate proaspete, ale caror vanzari au crescut in primele noua luni ale anului cu 14% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Piata interna a lactatelor se ridica la circa un miliard de euro. Principalii producatori sunt Danone, grupul olandez Friesland si firmele interne Albalact, Covalact si Brailact.

Citeste mai mult in Business Standard
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016