Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Crescatorii de pasari au redus pretul oualor la poarta fermei, dar reducerea nu se regaseste si in magazine

crescatorii-de-pasari-au-redus-pretul-oualor-la-poarta-fermei-dar-reducerea-nu-se-regaseste-si-in-magazine

In perioada premergatoare Sarbatorilor Pascale, romanii cumpara in jur de 180 de milioane de oua, fata de o luna obisnuita cand oferta pe piata este de 100 — 110 milioane de oua in lunile de primavara si vara si de 120 — 130 de milioane de oua in timpul iernii.


Producatorii romani din industria avicola au anuntat ca au scos la vanzare in aceasta perioada peste 180 de milioane de oua, cu aproape 50% mai multe decat intr-o luna obisnuita, la preturi cu 10% mai mici decat in aceeasi perioada a anului trecut si chiar cu 40% sub cele din decembrie 2014.
 
 „Financiar, industria nu sta prea bine, pentru ca preturile la oua sunt foarte mici, de 0,18 lei — 0,20 lei pe bucata, fara TVA, la poarta fermei. Fata de decembrie 2014, preturile sunt cu vreo 40% mai mici, iar fata de aceeasi perioada a anului trecut sunt reduse cu 10%. Avem o oferta mare de oua, dar la preturi mici. Fermierii au scazut preturile destul de mult, dar pe piata sunt scumpe in continuare. Am fi foarte fericiti daca si retelele comerciale ar reduce preturile, macar in proportii apropiate cu ceea ce am redus noi la poarta fermei. Cei care sufera in aceasta perioada sunt fermierii si consumatorii. Primii, pentru ca dau la preturi prea joase, iar consumatorii cumpara prea scump. Ar trebui sa existe intelegere si din partea retelei comerciale”, a declarat presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania, Ilie Van.
 
Acesta a precizat ca, in perioada premergatoare Sarbatorilor Pascale, romanii cumpara in jur de 180 de milioane de oua, fata de o luna obisnuita cand oferta pe piata este de 100 — 110 milioane de oua in lunile de primavara si vara si de 120 — 130 de milioane de oua in timpul iernii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Conform estimarilor din piata, in gospodariile taranesti se produc in lunile de vara si de primavara de patru ori mai multe oua decat in sistem industrial, respectiv in jur de 400 — 450 de milioane de oua lunar.
 
In ceea ce priveste carnea de pasare, seful UCPR a subliniat ca exista oferta suficienta, la preturi mai mici cu 5% fata de finele anului trecut.
 
„Pe carnea de pasare avem o oferta si o productie buna, care se mentine la putin peste 30.000 de tone lunar, insa pretul a scazut cu 5% fata de decembrie, la poarta fermei, si ajuns pentru puiul grill la 6,44 lei/kg, fata de 6,68 lei/kg la finele anului trecut”, a adaugat  IlieVan. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016