Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Creste productia de lapte, branza si unt la nivelul Uniunii Europene

creste-productia-de-lapte-branza-si-unt-la-nivelul-uniunii-europene

Anul acesta, Uniunea Europeana va avea o crestere a productiei de lapte cu 2,2 milioane de tone, a celei de branza cu 200.000 de tone si a celei de unt cu 70.000 de tone, se arata in cifrele Departamentului American pentru Agricultura.


In cazul laptelui, productia totala din Uniunea Europeana va atinge cifra de 155,6 milioane de tone, fata de cele 153,4 de milioane de tone, inregistrate anul trecut. Cresterea de productie a dus, insa, si la o scadere a preturilor platite fermierilor. Astfel ca in intervalul mai-aprilie, fermierii aveau venituri cu aproximativ 2% mai mici comparativ cu aceeasi perioada a anului 2017.
 
Se estimeaza si o crestere a exporturilor de lapte provenit din UE, mai ales catre China. De altfel, doar in luna aprilie a putut fi constatata o crestere a exporturilor catre aceasta piata de 6% de la un an la altul. In 2017 exporturile de lapte ale UE au totalizat 563 de milioane de dolari (480 de milioane de euro), asteptarile fiind ca anul acesta sa fie depasita aceasta cifra.
 
Si productia de branza ar urma sa creasca, pe fondul productiei mai mari de lapte, urmand a ajunge la 10,3 milioane de tone, cu 200,000 de tone mai mult decat in 2017. Cea mai mare parte a acestei cantitati va fi absorbita de o piata care a crescut cu 2% de la un an la altul. Astfel ca la export s-ar putea duce doar 840,000 de tone.
 
La fel ca in cazul laptelui si a branzei, productia de unt va fi mai mare decat cea din 2017, cu aproximativ 70.000 de tone - echivalentul unei cresteri de 2%.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Ceea ce va duce totalul la 2,39 de milioane de tone. Cu toate acestea, datorita cererii mari, nu este previzionata o scadere a pretului la unt. La sfarsitul lunii iunie, de exemplu, o tona de unt costa 7.100 de dolari.
 
Nici exporturile nu vor simti o schimbare semnificativa, tot datorita cererii interne mari. Ce se va exporta insa, se va duce catre Statele Unite, China si Arabia Saudita.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016