Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Curs de apicultura ecologica pentru crescatorii de albine

curs-de-apicultura-ecologica-pentru-crescatorii-de-albine

Cursul este organizat de federatia Romapis, in scopul informarii si instruirii fermierilor cu ptivire la conversia in sistemul ecologic.


Conform datelor federatiei Romapis, consumul de miere conventionala in Romania se situeaza, in prezent, la 600-700 de grame/an pe cap de locuitor, de doua-trei ori mai putin decat in tarile dezvoltate, iar din totalul productiei nationale 5% apartine apicultorilor certificati ecologic sau in curs de conversie.
 
„Romanii au inceput sa consume mai multa miere ecologica fata de anii precedenti, dar sunt inca departe de a atinge cotele de consum din alte tari, sustin reprezentantii federatiei de profil Romapis. Conform acestora, consumul de miere conventionala ramane scazut in Romania, la 600-700 grame de miere/an, ceea ce inseamna de 2-3 ori mai putin decat in tarile mai prospere. Din cele 24.000 de tone de miere produsa anual de apicultori un procent de 5% apartine apicultorilor certificati ecologic sau in curs de conversie”, se arata intr-un comunicat la organizatiei.
 
In acest context, Romapis anunta lansarea unui curs de apicultura ecologica, prin intermediul caruia cat mai multi apicultori sa fie informati despre beneficiile conversiei in sistemul ecologic, crescand astfel oferta pentru produse certificate pe piata autohtona. In cadrul cursului, apicultorii vor invata cum sa treaca de la productia de miere conventionala la cea ecologica.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Marele avantaj al producatorului ecologic de miere este dreptul sa foloseasca eticheta bio pentru toate produsele sale, ca o recunoastere binemeritata a calitatii lor in urma eforturilor facute pentru a oferi clientului alimente sanatoase si gustoase. Ceea ce inseamna in mod firesc si preturi mai bune si o desfacere asigurata, mai ales la vanzarea en gros. Cererea pe piata bio este in crestere in societatea moderna si curentul cred ca se va mentine si se va accentua. Anul acesta cine a avut certificare bio nu a stat cu mierea pe stoc decat daca si-a dorit asta”, adeclarat Mircea Ciocan, presedintele Romapis.
 
In prezent, organizatie reuneste 15 asociatii de profil, reprezentand peste 2.300 de apicultori care detin aproximativ 10% din septelul national.
 
Urmatoarea sesiune a cursului de apicultura ecologica va avea loc in perioada 18 — 19 noiembrie 2017. In cele doua zile de curs, apicultorii vor afla detalii despre actele normative care reglementeaza apicultura ecologica, ce este permis si ce nu in stupinele certificate, atat din punct de vedere general, cat si intrand in detalii concrete, ce trebuie sa stie apicultorul organic despre culturile agricole si plantele melifere folositoare.
 
Conform datelor Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania, in ultimii doi-trei ani, consumul de miere a inregistrat in Romania o crestere de 15%, insa 3-4 ori mai putin comparativ cu 1,5 kilograme in Olanda si Belgia, cele doua kilograme consumate in Germania si chiar trei kilograme in tarile nordice.
 
Romania produce, in medie, 22.000 de tone de miere anual, clasandu-se pe locul patru in Europa, iar efectivele au atins un varf de 1,47 milioane de familii de albine. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016