Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daca 9% TVA la paine va aduce beneficii, va fi redus TVA-ul si la carne

daca-9-tva-la-paine-va-aduce-beneficii-va-fi-redus-tva-ul-si-la-carne

Potrivit Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, in cazul in care reducerea TVA la paine, care a fost avizata de Guvern marti si care va fi aplicata de la 1 septembrie, va avea efecte benefice, atunci se va reduce TVA-ul si la carne.


„De succesul reducerii TVA la paine depinde extinderea si la alte produse. Urmatorul produs, care cred ca ar trebui sa beneficieze urgent de scaderea TVA este sectorul carnii”, a sustinut Constantin.
 
Premierul Victor Ponta a facut si el cateva declaratii pe aceasta tema, in cadrul Conferintei Nationale a Morarilor si Brutarilor. Acesta a sustinut ca trebuie sa dovedim Fondului Monetar International, ca dupa aceasta reducere a TVA-ului la paine, nu suntem o tara de evazionisti. El a mai adaugat ca efectele benefice ale acestei reduceri s-ar vedea in primul rand in reducerea evaziunii, si daca aceasta s-ar diminua, atunci am putea reduce TVA-ul si la alte alimente.
 
„Daca avem incasari mai proaste inseamna ca masura cu TVA de 24% era cea corecta. (...) Sunt masuri economice care, e adevarat, pe hartie aduc pierderi pentru buget, dar in realitate nu se intampla acest lucru. Lumea nu traieste numai dupa realitatea contabila. Daca vom avea succes, putem extinde aceasta reducere si la alte alimente. (...) Nu stiu daca chiar atat de mult va scadea pretul la paine, insa, cred ca prin mesajul pe care l-am dat si prin implicarea dumneavostra avem sanse sa dovedim ca este un proiect de succes”, a spus Victor Ponta.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
Daniel Anghel, partener consultanta fiscala PwC Romania, si-a exprimat si el parerea fata de acest subiect.
„Introducerea de la 1 septembrie a cotei reduse de TVA este o masura pe care mediul de afaceri a cerut-o de mai multa vreme. De altfel, Romania era unul dintre putinele state europene care nu aplica cote diferentiate de TVA pentru alimentele de baza. Dincolo de beneficiile sociale ale acestei masuri, este de asteptat ca aceasta sa duca si la o stimulare a consumului, iar daca va fi corelata cu o activitate sustinuta de control, vom putea asista, in timp, la reducerea evaziunii fiscale din acest sector”, a relatat acesta.







Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016