Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dacă nu aţi cheltuit subvenţiile aţi putea fi impozitat!


Agricultorii au primit subvenţii chiar şi în ultimele zile ale anului trecut şi n-au mai avut timp să cheltuiască aceşti bani, care le-au intrat în contabilitate ca venit, astfel că unii dintre ei vor fi obligaţi să plătească impozit, a declarat vineri preşedintele Agrostar, Niculae Ştefan, potrivit Curierul Naţional.
"În prezent, plata totală pe suprafaţă a fost sau este pe punctul să fie achitată în procent de 40%. Altădată discutam de aceşti bani în lunile mai-iunie. Între Crăciun şi Revelion s-au plătit către fermieri undeva la 550 milioane lei", a declarat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, citat de Mediafax.
Niculae Ştefan spune că cea mai mare parte dintre cei 550 de milioane de lei vor impozitaţi cu 16%, întrucât nu au putut fi cheltuiţi până la sfârşitul anului de către agricultori. "La noi, dacă fermierul nu cheltuieşte banii până la sfârşitul anului, aceştia se impozitează dacă firma are profit. În celelalte ţări din Uniunea Europeană, subvenţiile nu se impozitează. Noi am mai semnalat acest lucru la Ministerul Finanţelor, dar în contextul crizei economice nu văd de ce ar dori să rezolve problema. Ne gândim să facem o sesizare şi la premier", a afirmat Ştefan.
Astfel, Agrostar propune ca banii primiţi în perioade în care nu se fac cheltuieli în agricultură să nu fie impozitaţi. "Altă dată nu le mai dăm banii, ca să nu mai plătească impozit. Nu ştiam de chestia asta, că le facem necazuri dându-le bani. Nimeni dintre reprezentanţii agricultorilor, la toate discuţiile avute, nu a spus că nu vrea banii în decembrie ci, din contră, s-a forţat nota. În plus, am intrat în perioada regulamentară a plăţilor. De ce s-o evităm? N-am cum s-o evit", a spus Valeriu Tabără.
Mai mult chiar, ministrul Agriculturii a adăugat că unii fermieri au achitat credite la bănci, chiar şi în ultima zi a anului. "Am ţinut trezoreriile deschise până în ultima zi, şi directorii Direcţiilor agricole, ca să putem plăti. Anul trecut s-au dat în luna iulie banii, dar nu s-au mai dus pe agricultură, că iulie şi august sunt luni moarte. Or, dacă le dai în timp, marea majoritate a banilor se duc pe agricultură şi rezultatul final se vede", a mai spus Tabără.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

APIA a început plata avansului în cadrul campaniei SAPS 2010 în data de 16 octombrie.
Pentru anul 2010, cuantumul alocat plăţilor directe unice pe suprafaţă este de 80,36 euro pe hectar, avansul fiind de 37,85 euro pe hectar, reprezentând 47,10% din suma aprobată a se acorda beneficiarilor schemei de plată unică pe suprafaţă finanţată din Fondul European de Garantare Agricolă.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016