Dacian Ciolos: Exista suficiente instrumente pentru sprijinirea producatorilor dupa interdictiile impuse de Rusia

Comisarul european pentru a agricultura a precizat ca la nivelul Politicii Agricole Comune se ia in calcul inclusiv apelarea la rezerva de criza pentru a contracara efectele negative ale deciziilor rusilor.
La sfarsitul saptamanii trecute, comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos, a tinut sa faca unele precizari in legatura cu efectele pe care embargoul impus de Rusia produselor alimentare din Uniunea Europeana, le-ar putea avea asupra fermierilor din tarile membreale uniunii.
Acesta a precizat ca este normal ca astfel ingrijorari sa apara in sectorul agricol, in conditiile date, insa a tinut sa ii linisteasca pe fermieri, spunand ca Politica Agricola Comuna dispune de suficiente instrumente pentru a contracara efectele negative ale acestor masuri impuse de Rusia.
„Inţeleg preocuparile exprimate de sectorul agricol din Uniunea Europeana,dar doresc sa subliniez faptul ca Politica Agricola Comuna dispune de instrumente noi si moderne pentru a-si sprijini producatorii, de indata ce va fi necesar, inclusiv prin rezerva de criza, care poate fi deja mobilizata”, a declarat in acest sens Dacian Ciolos.
Totodata, acesta s-a declarat increzator in capacitatea sectorului agricol european de a se reorienta rapid catre noi piete si oportunitati, considerand ca acesta trebuie sprijinit pentru ca aceasta tranzitie sa se intample cat mai usor.
Comisarul european pentru Agricultura a avut zilele trecute o intalnire cu toti ministrii de resort din tarile membre UE, in urma careia a solicitat Directiei Generale pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala a Comisiei Europene sa creeze un grup de lucru care sa analizeze impactul potential in fiecare sector si sa evalueze cum se poate furniza in mod eficient un sprijin semnificativ, in cazul in care va fi nevoie.
Ciolos a a mai precizat ca vineri a trimis o invitaţie catre reprezentanti ai statelor membre, experţi in probleme de piata agricola comunitara, pentru a participa la o reuniune pe acest subiect, care ar urma sa aiba loc pe 14 august.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe:
- » Romania printre tarile din UE cu cel mai mare efectiv de ovine
- » S-au stabilit pasii pentru implementarea directivei privind practicile comerciale neloiale din cadrul lantului de aprovizionare cu produse alimentare
- » Care sunt rezultatele consultarii nationale privind noua Politica Agricola Comuna
- » Federatia Pro Agro vine cu propuneri pentru Politica Agricola Comuna
- » MADR va oferi servicii de consiliere fermierilor, pentru a incuraja asocierea in sectorul agricol

- intrebarea zilei
Seminte de legume
Intrebare: Cum se face pregătirea seminţelor de legume pentru semănat ?Raspuns: Deşi pentru semănat se foloseşte numai sămânţă de calitate supe¬rioară es... citeste tot raspunsul aici
Ultima ora
- » Romania printre tarile din UE cu cel mai mare efectiv de ovine
- » Cererile pentru subventii vor putea fi depuse si in vacanta de 1 mai
- » 1,13 miliarde de euro contractate prin PNDR 2020 pentru proiecte de modernizare a infrastructurii din mediul rural
- » Peste 430.000 de cereri unice pentru subventii depuse pana acum la sediile APIA
- » Reprezentaníi crescatorilor de porci, chemati la discutii cu oficialii MADR
Comentarii
0 comentarii