Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daciana Sarbu: Din cauza guvernului de la Bucuresti, fondurile pentru agricultura UE ar putea fi diminuate


Daciana Sarbu, europarlamentar, solicita guvernului masuri urgente care sa favorizeze absorbtia fondurilor europene, deoarece semnalele venite de la Bruxelles sunt profund negative. Contraperformantele Romaniei sunt pe cale sa determine Comisia Europeana sa reduca finantarea prin fonduri structurale, cu efect asupra tuturor statelor membre, dupa cum a subliniat recent si comisarul Dacian Ciolos.
“In acest moment, autoritatile de la Bucuresti sunt 100% vinovate de absorbtia scazuta de fonduri europene, din doua motive: fie nu ajuta potentialii beneficiari sa acceseze fonduri, fie directioneaza banii catre clientela de partid”, subliniaza Daciana Sarbu, facand trimitere inclusiv la cazul recent al ministrului Botis.

“Agricultura este un domeniu in care fondurile europene ar putea aduce schimbari majore in bine, insa oamenii nu stiu cum sa ajunga la banii europeni fiindca nu au sprijin din partea autoritatilor. Nu sunt invatati cum sa scrie proiecte sau sa pregateasca documentatia necesara, ci dimpotriva, in calea lor se ridica piedici birocratice de neinteles”, adauga eurodeputata, care insista asupra faptului ca procedurile de obtinere a banilor europeni ar trebui sa fie clare si transparente.

“Pentru orice producator agricol care are forta de munca si o idee, fondurile europene ar trebui sa fie accesibile printr-un procedeu simplu, nu blocate in spatele unui calvar birocratic”, afirma Daciana Sarbu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Aceasta subliniaza faptul ca absorbtia redusa a fondurilor structurale de catre Romania este un argument pentru statele membre care doresc reducerea fondurilor destinate agriculturii si dezvoltarii rurale, fapt confirmat marti intr-un interviu si de comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos. “Din cauza guvernarii actuale, agricultura UE ar putea pierde din finantarea comunitara; sunt state care arata cu degetul catre noi si intreaba: de ce sa alocam atatia bani pentru agricultura daca ei nu sunt folositi?”, adauga Daciana Sarbu.

Daciana Sarbu activeaza in Comisia de Agricultura din PE si este raportor– in numele acestei comisii – pe tema rolului strategic al agriculturii in asigurarea securitatii alimentare. In aceasta calitate, eurodeputata a solicitat, in mai multe randuri, Comisiei Europene, dar si autoritatilor de la Bucuresti simplificarea birocratiei specifice Politicii Agricole Comune, subliniind ca producatorii agricoli din Romania se lovesc de probleme administrative si birocratice atunci candacceseaza fonduri sau cand trebuie sa aplice legislatia europeana.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016