Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daciana Sarbu spune ca e nevoie de mai multa echitate in distribuirea fondurilor si subventiilor europene

daciana-sarbu-spune-ca-e-nevoie-de-mai-multa-echitate-in-distribuirea-fondurilor-si-subventiilor-europene

Reforma Politicii Agricole Comune are obiective foarte ambitioase, dar taierile la nivelul bugetului european pot conduce spre mentinerea asa-numitei agriculturi europene "cu doua viteze", a atras atentia Daciana Sarbu in plenul Parlamentului European de la Strasbourg.


Eurodeputata PSD, membra in Comisia de Agricultura si Dezvoltare Rurala a Parlamentului European, a subliniat ca principalul risc derivat din reducerea bugetului destinat agriculturii este "re-nationalizarea" acesteia, prin mentinerea si adancirea inegalitatilor intre statele membre: "Sper ca aceste taieri bugetare sa nu duca spre o re-nationalizare a Politicii Agricole Comune, care sa mentina asa-numita agricultura europeana cu doua viteze, din cauza faptului ca statele mai puternice vor avea mai multe posibilitati sa-si sprijine propriii agricultori".

Daciana Sarbu a atras atentia, de asemenea, ca inechitatea se mentine, iar agricultorii romani sunt in continuare dezavantajati de nivelul subventiilor: "Este nevoie de mai multa echitate in distribuirea fondurilor intre fermierii din diferite state membre. Prin actuala propunere, aceasta a fost doar partial asigurata: spre exemplu tara mea, Romania, va primi si in viitor subventii sub media europeana".

Subliniind punctele pozitive ale acestei propuneri de reforma, eurodeputata a apreciat faptul ca, pentru prima data, se acorda o atentie sporita micilor fermieri, acestia beneficiind de un program special menit sa ii scutească de sarcini birocratice. Promovarea unei agriculturi mai durabile, precum si sprijinul mai consistent pentru agricultura ecologica sunt pasi inainte esentiali, in viziunea sa.

Daciana Sarbu considera extrem de important programul destinat tinerilor fermieri, care in opinia sa trebuie sa fie obligatoriu in toate statele membre, deoarece in acest fel Politica Agricola Comuna poate facilita schimbul de generatii atat de necesar in acest moment in agricultura europeana.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Mentinerea unui standard de calitate a alimentelor si ridicarea standardului de trai in zonele rurale sunt, in opinia eurodeputatei PSD, principalele prioritati ale reformei PAC: "E nevoie ca agricultura europeana sa fie reformata substantial, iar aceasta reforma trebuie sa permita accesul cetatenilor la alimente de calitate, la preturi accesibile, si in acelasi timp sa asigure conditii de viata mult mai bune populatiei din mediul rural".

Plenul Parlamentului European voteaza miercuri, 13 martie, mandatul de negociere al PE pentru noua Reforma a Politicii Agricole Comune. Daca textul votat in Comisia AGRI va trece de plen, atunci vor incepe negocierile cu Comisia si Consiliul privind forma finala a textului legislativ.

Propunerea CE de Reforma a PAC dupa 2013 si-a propus obiective ambitioase, si anume sa asigure competitivitate si sustenabilitate agriculturii, sa asigure mai multa echitate in distribuirea subventiilor si sa mentina activitatile agricole in toate regiunile. Din pacate, Consiliul European a decis reducerea cu aproximativ 12% a bugetului dedicat agriculturii si dezvoltarii rurale pentru perioada 2014-2020.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016