Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dâmboviţa: 4.000 de hectare de culturi agricole, afectate de ger


Peste 4.000 de hectare de culturi agricole din judeţul Dâmboviţa au fost afectate de temperaturile scăzute din ultimele luni, informează Direcţia Agricolă Dâmboviţa. Au fost afectate 2.220 de hectare de grâu, peste 1.840 de hectare de rapiţă şi 10 hectare de orz, valoarea totală a pagubelor ridicându-se la 2,6 milioane de lei.
Reprezentanţii Direcţiei Agricole Dâmboviţa spun că îşi vor recupera banii numai cei care au culturile asigurate în caz de calamităţi. Specialiştii spun că a fost o iarnă cu precipitaţii însemnate, astfel că stratul de zăpadă protector a salvat plantele de la îngheţ.

''Culturile agricole nu sunt afectate în proporţie mare de ger pentru că a fost un strat protector de zăpadă. Procesele de creştere şi dezvoltare ale plantelor s-au aflat în stadiu de repaus vegetativ.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Sunt pierderi la culturile semănate mai târziu, prin brumificări ale frunzelor, prin necrozări. S-au prelevat probe, s-au făcut analize de culturi şi avem un procent foarte mic afectat de ger. Nici la pomii fructiferi nu sunt probleme mari cauzate de ger. Sunt posibile pierderi la piersici, cireşi şi caişi, care sunt ceva mai sensibili la temperaturi joase'', a declarat, pentru AGERPRES, agrometeorologul Ionel Safta de la Staţia Meteo Târgovişte. Cea mai scăzută temperatură înregistrată, la nivel de judeţ, în acest an a fost pe 26 ianuarie când au fost înregistrate minus 27 de grade Celsius. De altfel, în ianuarie au fost mai multe zile în care s-au înregistrat mai puţin de minus 20 de grade Celsius.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016