Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daea promite ca toti fermierii isi vor primi subventiile la timp

daea-promite-ca-toti-fermierii-isi-vor-primi-subventiile-la-timp

Seful MADR a fost audiat in fata comisiilor reunite de Agricultura din Parlament.


Cu ocazia unui bilant sustinut in fata Comisiilor reunite de Agricultura din Parlament, Petre Daea, ministrul Agriculturii, a declarat ca toti fermierii din Romania si-au primit la timp subventiile in acest an, pentru prima data, valoarea totala a platilor fiind de 2,765 miliarde de euro.
 
„Primul obiectiv pe care l-am avut in programul de guvernare privind agricultura si pe care l-am prezentat la inceputul anului, cu ocazia audierilor in comisie, a fost, este si va ramane acordarea in timp util a subventiilor. Suma totala este de 2,765 miliarde euro, care au fost acordati fermierilor, sume care au venit pe cele trei canale de subventionare: din Fondul European de Garantare Agricola - 1,681 de miliarde, din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare -  508 milioane de euro, din bugetul national - 297 milioane de euro si alte masuri de piata si comert exterior  - 276,3 milioane de euro. A fost pentru prima data cand s-au dat subventiile la timp tuturor fermierilor”, a afirmat Daea.
 
Seful MADR a explicat ca acest lucru a fost posibil datorita ordinului pe care l-a dat la inceputul lunii februarie, potrivit caruia toti fermierii au fost nevoiti sa depuna cererile in perioada 1 martie - 15 mai.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Pana pe data de 15 mai, in Romania in acest an s-au depus toate cererile. Nu am avut un fermier care sa ramana in afara evidentei. Mai mult, au fost depuse si cereri care au marit suprafata cu drept de subventie cu 214.000 de hectare. De la 1 iunie la 1 iulie s-a instituit prin ordin obligativitatea de a face controlul administrativ, de a stabilit esantioanele si a transmite la judete esantioanele respective. Aceasta pentru a da posibilitatea ca executarea controlului pe teren sa se faca de la 1 iulie la 1 octombrie”, a adaugat ministrul.
 
 Potrivit acestuia, spre comparatie, controlul aferent anilor trecuti se facea mult mai tarziu, in timpul iernii.
 
„Cu ani de zile in urma, acest control se facea iarna. 8.174 de fermieri erau in control pe data de 28 ianuarie 2017, cu zapada la brau, cautandu-se graul care a fost recoltat in luna iulie si pe suprafetele respective au fost infiintate alte culturi. Anacronic, greu de explicat din punct de vedere agronomic, imposibil de a pune ordine in sistem. Motiv pentru care, astazi, cand vorbim, avem posibilitatea sa va informam ca am inceput plata ca avans de 70% din dreptul cuvenit ca unitate de suprafata, s-a inceput pe data de 16 octombrie la minutul 1, avand posibilitatea, pentru ca lucrurile erau clarificate prin controale, prin depunerea la timp a cererilor, erau clarificate prin inserarea rapoartelor de control”, a sustinut ministrul Agriculturii.
 
Potrivit acestuia, intregul avans se va acorda pana la 30 noiembrie, urmand ca plata regulara sa inceapa la 1 decembrie. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016