Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daniel Constantin: De la anul, Romania va avea reprezentanti agricoli in tarile importante pentru export

daniel-constantin-de-la-anul-romania-va-avea-reprezentanti-agricoli-in-tarile-importante-pentru-export

Printre primele tari vizate se numara China, deoarece relatiile comerciale cu aceasta tara su inceput sa se intensifice in ultima perioada.


Prezent zilele trecute la o conferinta pe teme agricole, ministrul de resort, Daniel Constantin a facut cunoscut faptul ca Romania va avea atasati agricoli in cele mai importante tari pentru export, cel mai probabil incepand cu anul 2015, iar China este prima tara vizata pentru ca acolo comertul a inceput sa se intensifice.
 
„Am aprobat anul trecut un act normativ prin care am solicitat Guvernului sa identifice resurse financiare astfel incat sa putem trimite in cateva zone importante de piata pentru noi, pentru Romania, atasati specializati. Eu as incepe cu China pentru ca acolo comertul a inceput sa se intensifice si cred ca avem nevoie de un atasat agricol specializat si pe urma in tarile arabe si pe piata UE, in Franta si Marea Britanie”, a spus Constantin.

Acesta a precizat ca deja au fost pregatiti cativa oameni tineri la minister pentru aceasta activitate, nu numai din punct de vedere al limbilor straine, dar si din punct de vedere comercial.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Am pregatit deja oameni din minister, tineri, din punct de vedere al limbilor straine, dar si al cunoasterii zonelor respective din punct de vedere comercial. Eu sper ca din anul 2015 o parte dintre acestia sa isi inceapa activitatea, dar trebuie sa gasim resursele financiare. Nu sunt costuri foarte mari pentru ca stiu ca sunt platiti la fel ca diplomatii”, a adaugat seful MADR.

Potrivit presedintelui Agriculture Taskforce din cadrul Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei, Nadia Crisan, diplomatia comerciala a Romaniei este in faza de embrion, in comparatie cu statele care isi promoveaza interesele nationale la Bucuresti.

"Ne place sa ne uitam la tarile care sunt net exportatoare de produse agricole si alimentare, produse finite cu valoare adaugata, insa in aceste tari, promovarea sectorului cheie, in cazul nostru agricultura, este la nivel strategic.
Ma refer la statele de unde noi romanii consumam carne si lapte. Trebuie sa ne gandim la promovarea noastra si stiu ca ati avut initiativa acestor atasati agricoli in anumite locatii cheie, unde putem sa fim buni exportatori. Din pacate, diplomatia comerciala este in faza de embrion, in comparatie cu statele care isi promoveaza interesele nationale la Bucuresti. Romania necesita un efort suplimentar si un sprijin aditional de la centru pentru ca acesti diplomati comerciali si atasati agricoli sa poata sa puna produsele agricole romanesti si in capitalele respective”, a spus Nadia Crisan.

Autoritatile au avut in vedere un astfel de proiect inca din anul 2008, cand la Ministerul Agriculturii era Dacian Ciolos. In 2013, fostul secretar de stat in MADR, Achim Irimescu, afirma ca Romania va avea din acest an cel putin noua atasati agricoli care vor avea misiunea de a promova produsele romanesti in capitale si orase mari din lume.
Intentiile MADR din 2013 erau ca atasatii agricoli sa mearga la Washington, Madrid, Chisinau, Kiev, Istanbul si Beijing.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016