Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daniel Constantin: Noul Cod Fiscal va avea efecte benefice pentru agricultura

daniel-constantin-noul-cod-fiscal-va-avea-efecte-benefice-pentru-agricultura

Totodata, ministrul Agriculturii este incredintat ca masura de reducere a TVA la carne, legume si fructe, care ar trebuie sa intre in vigoare de anul viitor, va duce si la o scadere a preturilor la aceste produse.


Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a afirmat in cursul zilei de ieri ca sunt trei prevederi benefice pentru agricultura in proiectul noului Cod Fiscal, si anume  reducerea TVA la carne, legume si fructe, scutirea de impozit pentru mijloace de transport agricole si eliminarea taxei pe stalp.
 
„Masura de reducere a TVA la carne, legume si fructe reprezinta salvarea a doua sectoare macinate de evaziune fiscala si de efectele embargoului impus de Rusia”, a adaugat Constantin.
 Reprezentantii industriilor de carne si legume-fructe s-au plans in ultimul an ca au probleme cu vanzarile din cauza excesului de marfa ieftina intrata pe piata autohtona din tarile UE, dupa embargoul impus de Rusia produselor alimentare din tarile Uniunii Europene.
 
„Reducerea taxei la carne, la legume si fructe se va face pe tot lantul de productie si va avea ca efect atat scaderea evaziunii, cat si preturi competitive. Ne asteptam sa scada preturile atat la carne, cat si la legume si fructe, dupa reducerea TVA, asa cum s-a intamplat si la paine”, crede ministrul Agriculturii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Acesta sustine ca in urma reducerii TVA, painea s-a ieftinit cu aproximativ 12%.
 
ReprezentanĊ£ii patronatelor din agricultura solicita reducerea TVA nu doar la carne, ci si la produsele din carne, sustinand ca daca problema nu va fi rezolvata, evaziunea se va muta pe lantul final de productie.
 
„In ceea ce priveste scutirea de impozit pentru mijloacele de transport agricole, cred ca va accelera procesul de retehnologizare in agricultura. Ma bucur si ca s-a eliminat taxa pe stalp si cred ca si acest lucru va ajuta agricultura”, a mai spus ministrul.
 
Proiectul noului Cod Fiscal prevede reducerea cotei standard a taxei pe valoarea adaugata, de anul viitor, de la 24% la 20%, iar pentru carne, peste, legume si fructe si produse alimentare de baza la 9%.

INFO UTIL: Codul fiscal 2015 actualizat la zi poate fi consultat pe site-ul Contabilul.ro aici site afiliat retelei Manager.ro
 
Cota standard de TVA ar urma sa fie redusa in continuare, la 18%, din ianuarie 2018, conform calendarului redactat de Guvern.
 
Documentul prevede reducerea cotei standard pentru toate bunurile si serviciile de la 24% la 20% incepand cu 1 ianuarie 2016, reducerea cotei de TVA pentru carne, peste, legume si fructe de la 24% la 9% incepand cu 1 ianuarie 2016 si introducerea taxarii inverse pentru livrarea de cladiri, parti de cladire si terenuri de orice fel, pentru a caror livrare se aplica regimul de taxare, incepand cu 1 ianuarie 2016.
 
Ulterior, cota standard de TVA ar urma sa fie diminuata de la 20% la 18%, incepand cu 1 ianuarie 2018.
 
Pentru 2016, incasarile la buget sunt estimate sa scada cu 11,6 miliarde lei, dar cu o crestere la venituri de 6,4 miliarde lei din TVA, contributii sociale, impozit pe salarii, impactul bugetar net pentru anul viitor fiind calculat la 5,2 miliarde lei.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016