Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daniel Constantin: Pomii fructiferi au fost afectati din cauza temperaturilor ridicate din ianuarie

daniel-constantin-pomii-fructiferi-au-fost-afectati-din-cauza-temperaturilor-ridicate-din-ianuarie

Ministrul a mai precizat ca inca este prea devreme pentru a se trage concluzii, iar efectele vor putea fi constatate abia de la jumatatea lunii viitoare


Ingrijorarea agricultorilor legata de vremea deosebit de calda pentru perioada respectiva, din luna ianuarie, s-a dovedit a fi intemeiata, lucru pe care l-a confirmat oficial zilele trecute ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care a admis ca exista unele probleme inceea ce priveste productia pomicola.
 
Ministrul a declarat ca in prezent starea culturilor este buna si foarte buna, apreciind ca ploile cazute in luna aprilie au fost foarte benefice pentru agricultura, intrucat exista un deficit de apa in sol, iar precipitatiile au inceput exact la momentul potrivit.
 
Singura problema ar fi in ceea ce priveste productia de fructe, care ar putea fi afectata din cauza temperaturilor ridicate din luna ianuarie. „Temperaturile ridicate din luna ianuarie au facut ca procesul legat de pomii fructiferi sa inceapa ceva mai repede, si atunci au aparut anumite temeri in aceasta zona”, a precizat Daniel Constantin, spunand ca inca este prea devreme pentru a fi trase concluzii in acest sens si ca o imagine clara a culturilor si a problemelor create in pomicultura se va putea contura la jumatatea lunii mai.
 
Anul trecut, productia pomicola a cunoscut o crestere fata de anul precedent cu 11,6 la suta, insumand peste 789.000 de tone de fructe. Cele mai mari productii s-au inregistrat la meri, cu 380.000 de tone si la pruni, cu 320.000 de tone. Livezile autohtone au mai dat anul trecut 30.000 de tone de cirese si visine, 22.000 de tone de pere si 9.000 de tone de caise si zarzare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016