Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Despagubiri de 222.060 de lei platite pana acum fermierilor afectati de pesta porcina

despagubiri-de-222060-de-lei-platite-pana-acum-fermierilor-afectati-de-pesta-porcina

In cele 11 exploatatii comerciale de mare capacitate, precum si in exploatatiile de tip A au fost ucisi 73.351 de porci.


Valoarea despagubirilor platite celor afectati de pesta porcina africana se ridica, in prezent, la 222.060 de lei, pana la aceasta data fiind finalizate dosare de evaluare aferente despagubirilor pentru un numar de 1.890 de exploatatii, a declara presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Geronimo Branescu.
 
„In ceea ce priveste despagubirile acordate celor afectati de pesta porcina africana, pana la aceasta data au fost finalizate dosare de evaluare aferente despagubirilor pentru un numar de 1.890 de exploatatii, cu o valoare totala de 6.789.410 lei. Dintre acestea, pana in prezent, au fost platite 84 de dosare, cu valoare totala de 222.060 de lei. De asemenea, se afla in curs de finalizare evaluarea unui numar de 681 de dosare”, a mentionat Branescu.
 
Acesta a prezentat situatia la zi a cazurilor de pesta porcina, precizand ca, pana in prezent, au fost eliminati 123.411 porci.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Situatia actualizata la zi a PPA: avem in acest moment in evolutie 781 de focare in diferite faze evolutive, in 10 judete, fiind afectate 165 de localitati. Din aceste focare, 11 sunt in exploatatii industriale, unul este intr-un abator iar un alt focar se afla intr-o exploatatie de tip A. Avem, de asemenea, confirmate, 40 de cazuri la mistret. In total, pana in acest moment, au fost eliminati 123.411 porci”, a spus seful ANSVSA.
 
El a mentionat ca, pana la ora actuala, in cele 11 exploatatii comerciale de mare capacitate, precum si in exploatatiile de tip A au fost ucisi 73.351 de porci.
 
„In zona de sud-est au fost afectati 25 de porci mistreti. Detaliat, in Satu Mare au fost descoperite sase focare in gospodariile populatiei si zece cazuri la mistret, cea mai mare densitate de mistret. In judetul Bihor, 28 de focare in gospodariile populatiei si un singur caz la mistret. In judetul Salaj nu avem focare in gospodariile populatiei si avem doar patru cazuri la mistret. In sud-est, Tulcea este cel mai afectat judet, cu 544 de focare, din care 537 in gospodariile populatiei, un focar intr-o exploatatie de tip A, cinci focare in exploatatii comerciale industriale si un focar intr-un abator apartinand unei exploatatii comerciale. In Braila, au fost identificate 34 de focare in gospodariile populatiei si sase in exploatatii comerciale. In Constanta, 54 de focare in gospodariile populatiei si niciunul la mistret, iar in Ialomita 94 de focare in gospodariile populatiei si doua cazuri la mistreti. In judetul Galati avem doua focare in gospodariile populatiei, iar in judetul Ilfov exista patru focare - primul intr-o anexa a unei stane, apoi un focar intr-o padure din Stefanesti si doua focare in gospodariile populatiei. In judetul Calarasi, avem noua focare, toate in gospodariile populatiei. Evolutia bolii este in permanenta monitorizata atat prin examene clinice, cat si prin examene de laborator”, a detaliat Geronimo Branescu.
 
Presedintele ANSVSA a precizat ca grupul de experti din cadrul Centrului National de Combatere a bolilor a venit cu cateva propuneri, printre care scoaterea filtrelor dezinfectoare rutiere si mentinearea filtrelor dezinfectoare la nivelul exploatatiilor afectate.
 
„S-a recomandat mentinerea filtrelor de control rutier ca fiind necesare pentru a putea face verificari in trafic in cazul incercarilor sau tentativelor de a scoate din zonele de restrictie animalele vii, carnea si produsele din carne, provenind de la aceste categorii de animale generatoare de risc. De asemenea, s-a propus de catre grupul de experti scoatere filtrelor dezinfectoare rutiere si mentinearea filtrelor dezinfectoare la nivelul exploatatiilor afectate. La solicitarea CNCB se pot mentine anumite filtre acolo unde se considera necesar. Nu in ultimul rand, s-a retinut recomandarea avizului interjudetean unitar pentru a gestiona intr-un mod cat se poate de unitar si eficient transferul animalelor vii si al produselor”, a precizat Branescu.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016