Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Despagubiri pentru micii fermieri afectati de seceta

despagubiri-pentru-micii-fermieri-afectati-de-seceta

Conform ministrului Daniel Constantin, valoarea ajutoarelor de minimis acordate agricultorilor calamitati ar putea ajunge la 15.000 de euro.


Seceta a inceput deja sa isi faca simtite efectele negative in mai multe zone din tara, existand semnale din partea a numerosi fermieri care se plang ca astfel, culturile le-au fost afectate. Ca raspuns, ministrul Daniel Constantin a transmis zilele trecute ca la nivelul prefecturilors-au format deja comisii de specialitate care merg sa evalueze situatia din teren, iar fermierii afectati vor fi despagubiti.
 
„Probabil abia in luna august, cand se sfarseste perioada de risc pentru seceta, vom avea o situatie centralizata. O vom trimte spre aprobare la Bruxelles si doar dupa aceea putem sa dam banii de la bugetul de stat”, a declarat Daniel Constantin.
 
Acesta a mai  explicat ca pentru suprafetele mici statul notifica Comisia Europeana dar poate sa acorde in mod direct trei ani de zile pana la 15.000 de euro fara sa astepte aprobare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Pana sa primeasca despagubirile pentru fermierii care au suprafete mari, care au solicitat si fac parte din organizatii de udatori am putut sa venim mai aproape cu apa de ei”, a declarat ministrul
 
In opinia sa, singura solutie pentru rezolvarea problemelor date de seceta, este refacerea sistemului de irigatii. „Trebuie sa refacem sistemul de irigatii ca sa nu mai suferim in fiecare an. Acum putem sa intervenim pe zona de despagubiri. Pentru suprafetele mici, putem sa oferim un ajutor de minimis de la bugetul de stat fara sa cerem acordul UE. La suprafetele mari este mai complicat pentru ca daca avem culturi calamitate, cum spune Regulamentul, mai mari de 30 la suta pentru fiecare proprietar, atunci trebuie sa asteptam acordul Comisiei Europene”, a mai precizat Constantin.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016