Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Despagubirile pentru pesta porcina se vor face pentru cel putin 100 de kilograme pe animal

despagubirile-pentru-pesta-porcina-se-vor-face-pentru-cel-putin-100-de-kilograme-pe-animal

Anuntul a fost facut de Eugen Teodorovici, ministrul de Finante, in timp ce seful MADR anunta ziele trecute ca sunt intocmite 1.603 dosare de despagubire pentru pesta porcina africana si ca au fost platite 82 de dosare.


Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat ca despagubirile acordate fermierilor cu animale afectate de pesta porcina africana se vor face la un minim de 100 de kilograme pe animal, iar ce depaseste aceasta greutate „se plateste la cat este peste, dar nu mai putin de 100 de kilograme”.
 
„In primul rand oamenii trebuie sa fie despagubiti, in al doilea rand trebuie sa fie si sprijiniti atunci cand aceasta molima trece, sa-si repopuleze efectivele de suine, dar intr-adevar s-a discutat despre o despagubire la un nivel minim sa zicem de greutate pe animal sacrificat, si aici Ministerul Agriculturii a indicat sa facem o propunere de act normativ, cu care sa intram saptamana viitoare in Guvern pentru a stabili acest nou mecanism. Spre exemplu: tot ce este sub 100 de kilograme, sa spunem, sa primeasca totusi plata de despagubire la 100 de kilograme, asta este propunerea care va fi probabil saptamana viitoare pe masa guvernului”, a declarat ministrul Eugen Teodorovici.
 
„Ce este peste se plateste la cat este peste, dar nu mai putin de 100 de kg, pentru ca sunt cazuri in care animalele sunt mai mici de aceasta greutate”, a adaugat acesta.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

De asemenea, Eugen Teodorovici a precizat ca dupa ce focarele de pesta porcina africana vor fi tinute sub control, fermierii vor fi sprijiniti pentru repopularea fermelor.
 
„Avand astfel de probleme in focare, nu ai cum sa repopulezi, dar categoric, in momentul in care se stapanesc focarele, atunci se va sprijini populatia pentru repopularea in zonele in care animalele au fost sacrificate”, a precizat Teodorovici.
 
„Se fac calculele la ministerul Agriculturii, la ANSVSA, ce am primit pana astazi noi am propus la rectificare pentru a fi alocate cateva sume suplimentare, am dat o propunere catre ANSVSA de 50 de milioane de lei in plus, a fost si un acord intre institutii cu inca 40 de milioane catre ANSVSA, deci pe baza acestui calcul, astea sunt sumele, dar pe masura ce analizele se desfasoara, calculele poate se modifica, vom asigura din buget banii necesari pentru ca oamenii sa fie despagubiti”, mai spune ministrul.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016