Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Direcţiile agricole vor deveni inspecţii agricole


Direcţiile agricole judeţene au intrat într-o perioadă de ample restructurări. În ultimele două luni, întregul personal al Direcţiei pentru Agricultură Botoşani a trecut printr-o perioadă de evaluare. Toţi au fost supuşi unui examen profesional, criteriul de selecţie fiind competenţa. Cei admişi au rămas să lucreze în instituţie. Ceilalţi fie au plecat acasă, fie s-au pensionat. În aparatul de conducere nu a mai rămas decât un om, directorul instituţiei. Ceilalţi specialişti care au deţinut funcţii de conducere au fost trecuţi pe posturi de execuţie sau au fost numiţi consilieri superiori.
Potrivit directorului Cristian Delibaş, cei mai mulţi s-au pensionat. Alţi funcţionari s-au transferat la unităţile teritorial administrative din judeţ, la registrele agricole din primării. Cei care nu au avut aceste posibilităţi, au fost trimişi în şomaj. „Din punctul meu de vedere, nu trebuia să pierdem niciun specialist din agricultură. Dar am respectat legislaţia în vigoare şi am rămas cu personal chiar insuficient. Compartimentul de Dezvoltare Rurală a trecut în subordinea Ministerului Agriculturii, la Autoritatea de management. Ca o concluzie... dă Doamne mai bine!”, ne-a spus Cristian Delibaş. Din întregul personal al instituţiei, practic a rămas doar 25%-30%. Directivele primite de la nivel central au fost ca, indiferent de numărul de angajaţi, direcţiile să rămână după disponibilizări cu maxim 25-30 de oameni. Şeful agriculturii botoşănene a adăugat că, în acelaşi timp, activitatea Direcţiei s-a restrâns la nivelul sediului. Direcţia nu mai are corespondenţi în niciuna din cele 78 de unităţi teritorial administrative ale judeţului. „În cel mai scurt timp, se preconizează încheierea unui protocol de colaborare cu administraţiile locale pe probleme de agricultură. De la 1 ianuarie se preconizează înfiinţarea acelor camere agricole. Vom avea nevoie de specialişti. Mai mult ca sigur că aceste camere vor prelua specialiştii plecaţi acum din Direcţia Agricolă. Oricum, tendinţa direcţiilor agricole este de a se transforma mai mult în organe de control, de inspecţie. Vom fi un fel de corp de control al Ministerului. La ultima întrevedere cu domnul ministru Tabără, am avut discuţii în acest sens şi am înţeles că se vor mări atribuţiile direcţiilor agricole prin implementarea de noi măsuri”, a precizat Cristian Delibaş.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


citeste mai mult in evenimentul regional al moldovei
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016