Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Distribuitor de cirese din Turcia, amendat pentru neconformitatea etichetarii produsului

distribuitor-de-cirese-din-turcia-amendat-pentru-neconformitatea-etichetarii-produsului

Sanctiunea a venit dupa ce pe eticheta ce instotea caserolele cu cirese a aparut informatia conform careia coaja fructelor nu e recomandata pentru consum.


Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a anuntat ca a amendat un distribuitor care a introdus pe piata cirese din Turcia despre care s-a spus ca ar fi infestate. ANPC a aplicat amenda pentru „neconformitatea etichetarii produsului”.
 
„Urmare a aparitiei pe retelele de socializare a unei fotografii potrivit careia ciresele preambalate in caserole a 500 gr, avand origine Turcia, sunt tratate cu Imazalil si Thiabendazole, coaja nefiind recomandata pentru consum, ANPC s-a autosesizat si a desfasurat - prin Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor Bucuresti - controale la doua puncte de lucru ale unui comerciant si la distribuitorul fructelor”, se arata intr-un comunicat al Autoritatii.
 
Verificarile la cele doua puncte de lucru ale comerciantului nu au relevat prezenta la vanzare a acestor produse, care fusesera deja scoase din circuitul consumului, motivatia inscrisa in Fisa de retragere a produsului fiind „Neconformitate etichetare”, mentioneaza Autoritatea.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Potrivit ANPC, din controlul desfasurat la distribuitor, respectiv a documentelor aferente produsului cirese, au rezultat urmatoarele:
- din factura fiscala, declaratia de conformitate si declaratia pe propria raspundere a administratorului firmei a rezultat ca produsul in cauza nu este tratat cu Imazalil si Thiabendazole si ca sunt in conformitate cu legislatia romana in vigoare, nefiind modificate genetic;
- din documentul redactat in limba engleza si provenind de la producatorul din Turcia, care a insotit produsul, rezulta ca produsul cirese furnizat in Romania nu este tratat cu Imazalil si Thiabendazole, fiind apt pentru consumul uman;
- tot in limba engleza s-a prezentat si Certificatul fitosanitar din care rezulta ca fructele in cauza nu au fost supuse vreunui tratament chimic, sunt libere de boli de carantina.
 
„Pentru abaterea privind informarea consumatorilor s-a aplicat o amenda in cuantum de 10.000 de lei, potrivit OG 21/92 privind protectia consumatorilor, cu modificarile ulterioare, si s-a dispus masura de oprire temporara a comercializarii acestui produs pana la intrarea in legalitate privind asigurarea unei informari corecte, complete si precise”, se mai arata in comunicatul ANPC.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016