Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Distrugeri mari asupra spatiilor protejate cultivate cu legume extratimpurii din Matca

distrugeri-mari-asupra-spatiilor-protejate-cultivate-cu-legume-extratimpurii-din-matca

10-15% dintre suprafetele cultivate sunt distruse in proportie de 100%, a anuntat vineri Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).


Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, s-a deplasat joi in comuna Matca, judetul Galati, impreuna cu directorul general cu atributii in domeniul politicilor in sectorul vegetal din minister, Tatiana Preda, unde au avut o intalnire cu legumicultorii care au suferit pagube din cauza caderilor abundente de zapada.

Primarul comunei Matca, Nelu Costea, a afirmat ca o comisie alcatuita din reprezentanti ai autoritatilor competente evalueaza zilnic situatia din teren in vederea estimarii pagubelor legumicultorilor.

La finalul intalnirii, ministrul agriculturii a anuntat ca dupa primirea evaluarilor, in zece zile va prezenta solutii concrete pentru a-i sprijini pe cei afectati.

Fuia a mentionat ca printre variantele pe care le are in calcul ministerul se numara analiza reluarii ajutorului de minimis in functie de disponibilitatile bugetului national. "Vom incerca sa finantam, din alocarea M141 aferenta sesiunii programate pentru luna iunie 2012, proiectele declarate eligibile in 2011, pe aceasta masura si care au ramas fara finantare. Deocamdata suntem in discutii cu Comisia Europeana si nu pot oferi o garantie ca se va si intampla", a spus Fuia.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Totodata, ministrul a mai amintit si faptul ca fermierii trebuie sa aiba in vedere asocierea pentru a crea centre in care sa se colecteze legumele din acest bazin legumicol important. Totodata, ministrul Fuia i-a rugat pe fermierii prezenti la aceasta intalnire sa isi desemneze un reprezentant din randul lor care sa aplice pentru un post de consilier pe probleme de legumicultura in cabinetul sau din MADR.

In aceeasi zi, Stelian Fuia s-a aflat si la sediul Primariei din Tecuci, unde a participat la o sesiune de discutii cu producatorii de legume si cu cei de cultura mare, precum si cu reprezentanti ai organizatiilor utilizatorilor de apa pentru irigatii.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016