Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Doar 20 la suta din fermierii care solicita subventii de la APIA au cadastrul realizat

doar-20-la-suta-din-fermierii-care-solicita-subventii-de-la-apia-au-cadastrul-realizat

Pana in 2020 aceasta problema va trebui rezolvata, pentru ca de atunci platile se vor face pe exploatatie si nu pe unitatea de suprafata, asa cum se procedeaza in prezent.


Una dintre problemele pe care fermierii si autoritatile trebuie sa le rezolve in anii urmatori este lipsa cadastrului pentru cea mai mare parte a culturilor agricole, in caz contrar, fermierii care nu au terenurile cadastrate riscand ca din 2020 sa nu isi mai poata obtine subventii din bani europeni.
 
In prezent, conform declaratiilor facute de ministrul Daniel Constantin, doar 20 la suta din fermierii care depun cererei de finantare la APIA au cadastrul realizat, restul depunand aveverinte eliberate de primarii. ceilalti 80 la suta au la dispozitie mai putin de 5 ani pentru a-si realiza cadastrul pentru terenurile cultivate, intrucat din 2020 subventiile vor fi acordate doar pe exploatatie si nu pe unitatea de suprafata, ca acum.
 
„Din pacate doar 20% din cei care depun cereri de plata la Agentia de Plati si Interventie in Agricultura au cadastrul realizat sau au contracte de arenda valabile, restul vin cu acele adeverinte de la primarie care sa dovedeasca dreptul de folosinta dar si faptul ca ei sunt cei care folosesc terenul respectiv. Pe noua legislatie trebuie sa demonstreze ca ei sunt cei care folosesc, platesc impozit dar si ca beneficiaza de cultura de pe zonele respectiv”, a precizat ministrul Daniel Constantin.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acesta a mai precizat ca romania trebuie sa inceapa din acest an o ampla actiune de cadastrare a terenurilor agricole, fiind vorba de o suprafata totala de 14 milioane de hectare, fondurile estimate pentru aceasta operatiune fiind estimate la circa 30 de euro pe hectar.
 
„In realizarea cadastrului s-a plecat pe doua programe, unul finantat din fonduri europene pana in 2020 prin Program Operational Regional si celalalt din fonduri de la bugetul de stat pana in 2023, ceea ce este un element pozitiv. Cred ca ar trebui sa incepem elaborarea cadastrului din extravilanul localitatilor pentru a rezolva pana in anul 2020 tot ceea ce insemna proprietatea pentru cei care lucreaza in agricultura. Cred ca acest lucru ar contribui la rezolvarea comasarii terenurilor. In lipsa acestui cadastru procesul este extrem de dificil”, a mai declarat ministrul.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016