Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Doi functionari ANAF, implicati in fraude de zeci de milioane cu legume si fructe

doi-functionari-anaf-implicati-in-fraude-de-zeci-de-milioane-cu-legume-si-fructe

In total, in acest nou caz de evaziune fiscala, anchetatorii cerceteaza 28 de persoane care se ocupau cu achzitii intracomunitare si importuri de legume si fructe din tari din afara UE.


In cursul zilei de ieri, procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism de la Serviciul Teritorial Bucuresti, impreuna cu politisti de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti si a serviciilor teritoriale din subordine, 15 echipe de control formate din inspectori ai Directiei Generale Antifrauda Fiscala, cu suportul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii si sprijinul Brigazii Speciale de Interventii a Jandarmeriei, au efectuat 45 de perchezitii in cadrul unei operatiuni de destructurare a unui grup infractional organizat, specializat in comiterea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani.
 
Grupul era format din 28 de persoane, care se ocupau indeosebi cu importul si comercializarea en-gros de legume si fructe, activitati in urma carora se sustrageau de la plata taxelor obligatorii catre bugerul de stat.
 
In perioada 2013-2014, acestia au efectuat achiziţii intracomunitare si importuri de legume-fructe din state ne-membre UE, utilizand societati comerciale interpuse, cu scopul de a se sustrage de la plata TVA si a impozitului pe profit, creand  astfel  un prejudiciu de 108 milioane de lei, respectiv aproximativ 24 de milioane de euro.
 
Conform anchetatorilor, legumele şi fructele achizitionate din state ale Uniunii Europene si din state ne-membre, precum Trucia, prin societati comerciale interpuse au fost tranzactionate en-gros, succesiv, prin mai multe societati comerciale, fiind create circuite economice frauduloase, cu scopul sustragerii beneficiarilor reali de la plata obligatiilor fiscale la bugetul consolidat al statului. In lantul infracţional au fost folosite si societati comerciale care nu au avut niciodata angajati, cu sedii declarate fie in cadrul unor birouri de avocatura, fie la adrese unde se afla doar terenuri virane, service-uri auto ori garaje.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Printre cei 28 de suspecti care au fost ridicati in urma perchezitiilor si dusi la audieri se numara si doi funcţionari ANAF de la Directia Mari Contribuabili, banuiti ca ar fi favorizat activitatea membrilor grupului. Din grupul de suspecti fac parte cetateni, romani, turci si arabi, care la acest moment sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016