Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Drept la replica al ANSV, referitor la articolul "Fermierii romani vor renunta la cresterea oilor si a caprelor in patru ani"


În urma apariţiei articolului
  • Fermierii romani vor renunta la cresterea oilor si a caprelor in patru ani
  • si a declaraţiei domnului Andrei Marcel, preşedintele Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine din România, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSV) face următoarele precizări


    1. Proprietarii de animale au obligaţia, conform legii, de a anunţa medicul veterinar despre orice eveniment referitor la animalele din exploataţia proprie, primul fiind naşterea.

    2. Animalele sunt înregistrate, de către medicii veterinari, în Baza Naţională de Date (Registrul Naţional al Exploataţiilor) după ce sunt notificaţi de proprietarii animalelor.

    Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
    Ghid practic Realizarea de sapun natural


    Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

    Oferta Speciala
    valabila 48h

    3. Tariful plătit de către stat medicilor veterinari, pentru identificarea şi înregistrarea ovinelor şi caprinelor nu este de 4 EURO ci, (conform anexei 5 din HG 515/2008), de 3.5 RON pe animal.

    Acest tarif reprezintă înregistrarea tuturor evenimentelor suferite de animal, pe tot parcursul vieţii, şi anume:
    - identificarea animalului (specie, rasă, vârstă, sex);
    - aplicarea crotaliilor;
    - completarea formularului de identificare (pe baza datelor declarate de către proprietar şi emiterea unui exemplar semnat proprietarului);
    - înregistrarea formularului de identificare în Baza Naţională de Date;
    - completarea formularului de mişcare sau de declarare eveniment cu datele declarate de proprietarul animalului conform obligaţiei acestuia;
    - înregistrarea formularului de mişcare sau de declarare eveniment în Baza Naţională de Date ;
    - colectarea crotaliilor animalelor sacrificate, predate de proprietari şi trimiterea lor la DSVSA judeţene;
    - corectarea eventualelor erori.

    Responsabilitatea medicilor veterinari împuterniciţi este să înregistreze în Baza Naţională de Date toate informatiile despre animal, conform celor declarate de proprietari, în termenele precizate de legislaţie.

    Medicii veterinari nu sunt responsabili pentru nedeclararea de către proprietar a naşterii animalelor, vânzării/cumpărării sau sacrificării animalelor, având ca urmare neînregistrarea acestor mişcări în Baza Naţională de Date.

    De asemenea, datele incorecte înscrise de proprietari în cererile de sprijin, lipsa animalelor în exploataţie la controlul efectuat de către APIA, nu sunt culpe ale medicilor veterinari.


    Newsletter gratuit
    Top 4 Afaceri agricole in 2024

    Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



    Votati articolul

    Rating:
    Nota: 5 din 1 voturi
    Urmareste-ne pe Google News

    Idei de afaceri in agricultura



    Rentrop ∧ Straton
    Newsletter gratuit
    Top 4 Afaceri agricole in 2024

    Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


    Articole recomandate

    Rubrica meteo
    Manager | Stiri si analize economice
    Rentrop & Straton
     
     

    Raport Special GRATUIT

    Top 4 Afaceri agricole in 2024


    Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016