Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Drept la replica: Precizari APDRP privind afirmaţiile Grupului de Investigaţie Politică privind muşamalizarea fraudelor fondurilor europene


În virtutea dreptului la replică şi pentru o informare corectă a cititorilor, Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit face următoarele precizări faţă de afirmaţiile susţinute de Grupul de Investigaţii Politice, condus de Mugur CIUVICĂ şi publicate în cotidianul dumneavoastră.
Astfel, privind acuzaţia Grupului de Investigaţii Politice conform căreia autorităţile române „muşamalizează” fraudele beneficiarilor fondurilor acordate prin Programul SAPARD, identificate de către Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), menţionăm că Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a dat dovadă de transparenţă totală, atât în relaţia cu OLAF, cât şi cu autorităţile române abilitate să opereze controale şi verificări la proiectele finanţate cu fonduri europene, punând la dispoziţia acestora toate documentele şi informaţiile solicitate.

Menţionăm că toate proiectele la care face referire OLAF sunt transmise la DNA pentru cercetarea anumitor aspecte penale.

Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) are în curs de verificare modul de implementare a 211 proiecte finanţate cu fonduri europene nerambursabile prin Programul SAPARD, Măsura 1.1 – 02. În urma acestor controale, până în prezent, au fost constatate anumite neregularităţi în derularea investiţiilor realizate în cazul a 17 proiecte, fapt pentru care s-a solicitat recuperarea în totalitate a sumelor aferente investiţiilor respective.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

În urma solicitării OLAF, APDRP a luat măsuri administrative demarând procedurile de recuperare a debitelor, acestea fiind înregistrate în Registrul Debitorilor. În acest moment, APDRP a recuperat deja o parte din sumele constituite ca debit pentru proiectele respective.

Valoarea totală a debitelor menţionate, constituite de către APDRP la cererea OLAF, este de 12,74 milioane de euro, ceea ce reprezintă aproximativ 1% din absorbţia fondurilor europene nerambursabile puse la dispoziţia României prin Programul SAPARD, respectiv 1.277.505.089,25 de euro.

Proiectele pentru care s-au constituit debitele au fost finanţate prin Măsura 1.1 – „Îmbunătăţirea prelucrării şi marketingului produselor agricole şi piscicole”, submăsura 2 – Carne şi produse din carne, din cadrul Programului SAPARD.

Debitele au fost cauzate de nereguli constatate de OLAF, pe parcursul licitaţiilor organizate de anumiţi beneficiari, acesta considerând în majoritatea cazurilor analizate că procesele de achiziţii au fost formale, atribuirea contractelor nefiind în concordanţă cu principiul liberei concurenţe, respectarea parametrilor de calitate a obiectului achiziţiilor şi principiul eficienţei în utilizarea fondurilor.

Cu alte cuvinte, conform observaţiilor formulate de către OLAF, furnizorii externi (în marea majoritate din Germania şi Italia) au transmis beneficiarilor oferte considerate false sau formale, pe care aceştia le-au folosit la depunerea dosarelor pentru accesarea fondurilor europene nerambursabile oferite prin Programul SAPARD.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016